News

Ce nu ştiai despre eroii din M*A*S*H. Cum arată ei acum?

Ce nu ştiai despre eroii din M*A*S*H. Cum arată ei acum?

Înainte de Seinfeld, de Prietenii tăi sau Doi bărbaţi şi jumătate au fost ei. Gaşca de doctori zăpăciţi din spitalul mobil de campanie, prescurtat M*A*S*H, care-şi râdeau de războiul din Coreea, folosind un umor a cărui calitate cu greu a mai putut fi egalată în anii care au urmat. Serialul a avut premiera pe 17 septembrie 1972 şi s-a terminat pe 28 februarie 1983, episodul final devenind cel mai vizionat din istoria televiziunii americane, cu un record de 125 de milioane de telespectatori. Dar M*A*S*H continuă să încânte telespectatorii şi acum, după 32 de ani, iar Pierce, Hot Lips, Radar sau Klinger rămân unele dintre cele mai populare personaje de sitcom din istorie. Te invităm în culisele acestui serial-fenomen, pentru a afla detalii incitante despre eroii tăi preferaţi.

Click pe următoarea!

Alan Alda, acum în vârstă de 79 de ani, cel care l-a interpretat în mod magistral pe doctorul Hawkeye Pierce, este singurul personaj din serial care apare în toate cele 251 de episoade ale seriei. Actorul este, de altfel, şi cel care a regizat episodul final al sitcomului, care a durat 2 ore şi jumătate, denumit Goodbye, Farewell and Amen.

În prezent, Alan, de şapte ori bunic, este, printre altele, profesor la facultatea de jurnalism a Universităţii Stony Brook din New York şi fondator al centrului de ştiinţe ale comunicării din cadrul facultăţii respective.

În primele trei sezoane, Alda şi colegii lui, Wayne Rogers (Trapper) şi McLean Stevenson (colonelul Henry Blake) au lucrat foarte bine împreună, dar mai târziu, tensiunile au început să crească din cauza popularităţii rolului lui Alda. Eclipsaţi de acesta, cei doi au părăsit show-ul în acelaşi timp, la sfârşitul sezonului trei.

Wayne Rogers, 82, n-a dus-o deloc rău, ba char a devenit un afacerist multimilionar în dolari, datorită flerului său în domeniul pieţei de capital.

Loretta Swit (77), Hot Lips, s-a înţeles de minune în timpul filmărilor cu Harry Morgan (colonelul Potter), iar după ce serialul a luat sfârşit, cei doi s-au mutat în acelaşi cartier. Harry Morgan a decedat pe 7 decembrie 2011. Swit a fost căsătorită timp de 12 ani cu actorul Dennis Holahan, care a apărut, de altfel, şi într-un episod din MASH. După ce a divorţat de acesta, în 1989, Loretta nu s-a mai căsătorit niciodată şi nu are nici copii. Teatrul este căminul şi partenerul ei, spune fosta Margaret Houlihan.

Larry Linville, cel care l-a interpretat pe morocănosul Frank Burns, a părăsit serialul după cinci sezoane, plictisit de rolul său şi simţind că personajul său nu mai poate evolua. Larry a fost căsătorit de cinci ori, dar a avut doar un copil. A murit în anul 2000, la doar 60 de ani, din cauza cancerului.

Jamie Farr (caporalul Klinger), acum ajuns la 80 de ani, a fost angajat doar pentru un episod al serialului, dar a fost chemat, apoi, să fie un personaj permanent. El, colonelul Potter şi părintele Mulcahy au mai jucat, timp de doi ani, în sequelul AfterMASH, despre viaţa lor de civili. După experienţa MASH, Klinger n-a rămas cu amintiri prea plăcute despre eroul principal al seriei, Aland Alda, despre care a comentat că s-a implicat foarte mult în scenariul serialului şi că a devenit din cale afară de infatuat.

Mike Farrell (B.J. Hunnicutt), 76 de ani, a legat o prietenie foarte strânsă cu Harry Morgan (colonelul Potter), la fel ca Swit şi Alan Alda, şi a ţinut legătura cu acesta până la moartea lui, în 2011. „Aşa cum a spus Alan odată, nu există nimic de neadorat în acest om“, spunea Mike despre Morgan. Farrell este căsătorit din anul 1984 cu cea de-a doua soţie a lui, Shelley Fabares.

David Ogden Stiers, în vârstă de 72 de ani, este cel care l-a înlocuit pe Larry Linville (Frank Burns) în faimosul spital de campanie. Personajul său era pomposul maior Charles Emerson Winchester al III-lea. După terminarea serialului nu s-au mai scris multe despre acest actor, însă, în 2009, opinia publică a fost şocată să audă că David este homosexual, după cum chiar el a mărturisit, şi că este în căutarea unui partener.