Kate & William

Ce nume de familie folosesc Prinţii George şi Charlotte atunci când merg la şcoală?

Ce nume de familie folosesc Prinţii George şi Charlotte atunci când merg la şcoală? camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Spre deosebire de alţi membri ai familiei regale britanice, micuţii Prinţi George şi Charlotte folosesc alt nume de familie decât cel de Mountbatten-Windsor.

Fraţii George şi Charlotte merg amândoi la aceeaşi şcoală din Londra, acolo unde cei doi copii mai mari ai Ducilor de Cambridge nu îşi folosesc titlurile regale de prinţ şi prinţesă. Ei bine, la şcoală, cei doi copii sunt înregistraţi cu numele de George şi Charlotte Cambridge, lucru care ne aduce aminte de timpurile în care erau şcolari Prinţii William şi Harry.

În cazul acestora, tatăl lor având titlul de Prinţ de Wales, de câte ori aveau nevoie de un nume de familie se semnau William Wales sau Harry Wales. Cele două sunt excepţii de la numele de familie folosit, în prezent, de membrii casei regale britanice.

Din 1960, Regina Elisabeta a II-a a hotărât ca urmaşii ei să primească şi numele de familie al soţului ei, Mountbatten, pe lângă cel de Windsor, care a dat numele familiei regale britanice.

Unii dintre membrii familie regale încă mai folosesc astăzi acest nume de familie compus, de Mountbatten-Windsor, printre care se numără Prinţul Harry şi Meghan Markle şi copiii lor, Archie şi Lilibet.

Comentarii

Modifică Setările