Vedete

Ce pensie are celebrul Florin Piersic. Atât primeşte lunar marele actor român în vârstă de 84 de ani

Ce pensie are celebrul Florin Piersic. Atât primeşte lunar marele actor român în vârstă de 84 de ani camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

De zeci de ani îl vedem pe scenă pe celebrul Florin Piersic! Interpretează şi acum roluri magistrale, urcă pe scena teatrului cu o energie debordantă! Dar iată cum se descurcă la 84 de ani!

O ţară întreagă îi ştie numele! O ţară întreagă îl respectă şi îi mulţumeşte pentru toată activitatea sa de zeci de ani. Florin Piersic este un maestru! Este unul dintre cei mai iubiţi actori, unul dintre cei mai cunoscuţi. Joacă în piese de teatru şi acum, rar îl mai vedem la evenimente. Dar cum se descurcă acesta din punct de vedere financiar?

Conform unei analize făcute de jurnalista Loredana Ştefu, la Antena 3, se poate spune că marele actor Florin Piersic încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei căreia i se adaugă o îndemnizaţie lunară de la Uniunea Teatrală din România în valoare de 2.700 de lei. În total, 4.700 de lei. E mult, e puţin? 

În comparaţie cu venitul acestuia, de exemplu, actualul director al Teatrului Naţional Bucureştean, Ion Caramitru are o pensie lunară de 2.600 de lei şi un salariu de peste 5.100 de lei. Sau, dacă ne uităm la bugetul fostului director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel, am putea să-l punem în fruntea listei, cu  un venit de 7.000 de lei, format din pensia de la stat în valoare de 4.000 de lei lunar şi de pensia de revoluţionar care ajunge la 3.000 de lei.

Florin Piersic: “Sportul meu preferat este viaţa”

Are o poftă de viaţă nestăvilită!. La 84 de ani, Florin Piersic se amuză pe seama celor care îl admiră că s-a păstrat tânăr, de parcă ar fi un produs la conservă. "Dacă înţeleg eu bine, vreţi să aflaţi dacă deţin vreun secret al tinereţii veşnice. Dacă aş şti, dacă l-aş cunoaşte, vi l-aş spu­ne şi atunci n-ar mai fi... secret. Eu încă mai cred, continui să cred în Moş Crăciun, adu­că­tor de daruri, în zânele fermecătoare şi bune. Vră­jeala asta, chestia asta, cu tinereţea veşnică - îmi pare rău că trebuie să o spun, poate ajunge... un bles­­tem. Încet-încet, rând pe rând, s-ar duce cei dragi şi ai rămâne tu singur, ferească Dumnezeu, ca un prost într-o lume de oameni obişnuiţi, care nicio­da­tă n-o să înţeleagă tinereţea asta, a ta, fără sfârşit", a mărturisit Florin Piersic pentru Formula As.

Actorul recunoaşte că modul în care se ia la trântă cu umorul şi tonusul pe l-a afişat toată viaţă l-au ajutat să depăşească fiecare obstacol. "E de la sine înţeles că o condiţie fizică bună este partenera reuşitelor, dar, zic eu: condiţia mo­rală, tonusul îi dau, mai degrabă, unui actor, po­sibilitatea să facă faţă tuturor încercărilor. Am mai spus asta: sportul meu preferat este viaţa!"

Foto: Click

Modifică Setările