News

Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul preşedinte al României are 68 de ani şi patru nepoţi

Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul preşedinte al României are 68 de ani şi patru nepoţi camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Fost comandat de navă, fost primar general, fost preşedinte, Traian Băsescu are un "job" care acum îi ocupă destul de mult timp. La 68 de ani este bunic, are patru nepoţi. E împlinit şi după ani de activitate se bucură de o pensie mare.

Nu mai apare aşa de des la TV, însă atunci când are vreo părere în domeniul politic, Traian Băsescu o expune fără vreo reţinere. Fostul preşedinte e fericit cu viaţa pe care o duce acum, departe de îndatoririle faţă de stat. Este fericit alături de soţia sa, Maria Băsescu, dar şi de nepoţii săi, trei din partea Elenei Băsescu şi unul din partea Ioanei. Este un bunic cu normă întreagă, petrece timp cu micuţii, el fiind cel care îi răsfaţă. 

Duce o viaţă decentă şi încasează o pensie mare. În ianuarie 2020 s-a vorbit despre banii pe care îi primeşte acesta de la stat. La acea vreme, Traian Băsescu avea o pensie de 4.800 de lei, iar din declaraţia de avere aflam că salariul de senator este de 10.840 de lei, iar indemnizaţia de fost preşedinte este de 8.367. În total, Traian Băsescu primea lunar 24.000 de lei. 

În octombrie 2018, el îşi spunea public nemulţumirile cu privirile la veniturile pe care le are după atâţia ani de activitate. 

„Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât... Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, spunea Traian Băsescu în urmă cu doi ani. Se pare că de atunci pensia i-a fost mărită. 

Traian Băsescu şi Maria s-au cunoscut în 1973, la un ceai dansant, când Traian era la Institutul de Marina iar Maria la Şcoală de Tehnică Comercială din Constanţa. Cei doi s-au căsătorit în 1975. 

Cum arăta Maria Băsescu în trecut, ca tânără mamă

O fotografie din arhiva familiei fostului preşedinte, cu soţia şi fetele lui, face furori pe Instagram. Elena Băsescu a scotocit prin albumul cu amintiri şi a scos de la naftalină o fotografie alb-negru cu mama sa în tinereţe, când ea şi sora ei, Ioana, erau micuţe. Cu părul lung, uşor ondulat şi prins într-o coadă de cal, Maria Băsescu era foarte tânără şi frumoasă şi se vede cu ochiul liber cum trăsăturile chipului său au fost transmise mai departe Elenei şi Ioanei.

Ca soţie de ofiţer de marină, aceasta s-a dedicat creşterii fiicelor sale, lăsând serviciul din Turism şi pasiunea pentru desen deoparte.

Foto: Facebook

Modifică Setările