Muzica

De ce a refuzat Depeche Mode premiul Brit?

De ce a refuzat Depeche Mode premiul Brit?

Organizatorii Brit Awards 2013 au fost extrem de uimiţi să afle că cei din formaţia Depeche Mode refuză să vină să-şi ridice premiul pentru întreaga carieră.

Solistul trupei Depeche Mode, David Gahan, a lămurit lucrurile într-un declaraţie acordată publicaţiei britanice „The Sun“.

„Să vă spun o istorioară care, probabil, îi va aduce nişte probleme unei anumite persoane. Ni s-a spus că vom primi un nou premiu anul acesta, pentru cea mai influentă trupă din ultimii 20 de ani sau ceva de genul acesta... De fapt, este vorba despre vechiul premiu pentru întreaga carieră şi ne-am gândit că e o chestie mişto. După care am auzit că acordarea premiului nu va fi transmisă la ITV, aşa că ne-am spus «Dacă nu ne transmit în direct, atunci nu suntem cea mai influentă trupă. Ce altă trupă are atât de multe hituri ca noi în întreaga lume şi a mai făcu turnee de asemenea amploare ca ale noastre? Dă-i naibii pe ei şi pe cei care acordă aceste premii»“, a spus Gahan.

Depeche Mode a fost de cinci ori nominalizată la BRIT Awards şi are un singur trofeu câştigat, în 1991, pentru cel mai bun single britanic.

Cel mai nou album Depeche Mode, al 13-lea material discografic de studio al trupei, va avea titlul "Delta Machine" şi va fi lansat marţi, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă şi România.

Primul single de pe acest album, "Heaven", a fost deja lansat, piesa beneficiind, de pe 1 februarie, şi de un videoclip.

După lansarea albumului, Depeche Mode va pleca într-un turneu de promovare, care va debuta cu un concert pe 7 mai, la Tel Aviv, următoarele destinaţii fiind Atena, Sofia şi Bucureşti, urmate de Istanbul, Belgrad şi Budapesta.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 mai, pe Arena Naţională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri, începând de la 135 de lei.

Foto: pagina oficială