Royals

Ce relaţie avea prinţul Philip cu Lady Diana? Ce spunea soţul reginei Elisabeta despre amorul dintre Charles şi Camilla

Ce relaţie avea prinţul Philip cu Lady Diana? Ce spunea soţul reginei Elisabeta despre amorul dintre Charles şi Camilla camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Prinţul Philip a fost soţul reginei Elisabeta timp de 74 de ani, tatăl viitorului rege, nimeni altul decât prinţul Charles, şi a jucat un rol imens în monarhie în toată această perioadă.

Unul dintre cele mai mari scandaluri ale monarhiei a început atunci când prima căsătorie a fiului său cel mare s-a destrămat. Relaţia ducelui de Edinburgh cu mama nepoţilor săi a făcut obiectul multor speculaţii de-a lungul anilor.

Când prinţesa Diana şi prinţul Charles şi-au anunţat divorţul în 1992, lumea a rămas uimită. După scandalosul interviu al Prinţesei de Wales cu Martin Bashir, regina i-a sfătuit să divorţeze. În interviu, prinţesa nu s-a ferit de întrebările dificile. Ea a vorbit despre despre orice, de la auto-vătămare, până la suferinţa provocată  de bulimie şi relaţia lui Charles cu Camilla Parker-Bowles.

Interviul se poate rezuma la un singur citat: „Ei bine, am fost trei în această căsătorie, deci a fost cam aglomerat”.

Diana discuta cu Philip problemele conjugale pe care le avea cu Charles

Scrisorile descoperite în 2003 demonstrează că prinţul Philip a fost de partea Dianei atunci când lucrurile dintre ea şi prinţul Charles începuseră să scârţâie. O parte din corespondenţa lor a fost dezvăluită în timpul anchetei  făcută după accidentul Dianei şi a partenerului ei Dodi Al Fayad, în 2007.

În scrisorile din 1992, el scria: „Charles se comportă prostesc pentru un bărbat în poziţia, riscă totul pentru Camilla”.

„Nu-mi pot imagina că cineva te poate părăsi pentru Camilla. O astfel de perspectivă nici măcar nu ne-a trecut prin cap.

Scrisorile se terminau întotdeauna într-un mod special: "Cu cea mai mare dragoste, tata”.

„Recunosc că nu am talent ca şi consilier matrimonial”, ar fi scris ducele. Totuşi, el a precizat, de asemenea, că nu o va susţine pe Diana în relaţiile amoroase pe care le va avea: „Nu aprobăm ca vreunul dintre voi să aibă iubiţi”.

Din această scrisoare, se poate spune că Philip şi-a exprimat simpatia şi sprijinul pentru nora sa şi s-a oferit să acţioneze ca mediator între ea şi Charles. La rândul ei, Diana îi era recunoscătoare pentru sprijinul oferit şi arăta acest lucru clar în răspunsurile sale. Într-o scrisoare, ea a scris: „Dragă Pa, am fost deosebit de emoţionată de cea mai recentă scrisoare a ta, care mi-a dovedit, dacă nu ştiam deja, că îţi pasă cu adevărat. Eşti foarte modest în ceea ce priveşte abilităţile tale  şi nu sunt de acord cu tine! ”

Potrivit lui Patrick Jephson, secretarul privat al prinţesei Diana la acea vreme, sprijinul socrilor ei a însemnat foarte mult pentru ea.

Dar lucrurile s-au schimbat după publicarea biografiei lui Andrew Morton din 1992,  Diana, Her True Story – In  Her Own Words. Prinţul Philip ar fi scris o serie de scrisori către Diana în acel moment, care „ar fi supărat-o şi înfuriat-o” pe prinţesă. Într-una, el i-ar fi spus că gelozia ei şi comportamentul ei „iraţional” erau de vină pentru multe dintre problemele ei conjugale cu Charles. Într-un altul, el i-a spus direct că a face parte din familia regală „presupunea mult mai mult decât a fi pur şi simplu un erou al poporului britanic”.

Una peste alta, este corect să spunem că relaţia dintre Diana şi Philip a fost complicată. Într-un interviu recent pentru People, Tobias Menzies, care joacă rolul prinţului Philip în drama regală The Crow,  sugerează că cei doi au găsit un teren comun, pentru că amândoi au intrat în familia regală ca „străini”, dar că Philip a perceput-o greşit pe Diana. "El ajunge, de fapt, să o subestimeze, poate fi vorba de o orbire uşor paternă. Într-un mod uşor demodat, cred că a fost impresionat de feminitatea şi frumuseţea ei. El a fost cumva sedus de ea", spune el. „Este foarte amăgit de această frumoasă tânără şi nu înregistrează cu adevărat tulburările pe care le are, care sfârşesc prin a fi foarte distructive pentru familie şi evident fatale pentru ea însăşi”.

După moartea tragică a prinţesei într-un accident de maşină. în1997, prinţul Philip ar fi făcut orice pentru a-şi susţine nepoţii, Harry şi William.

Un jurnalist de la Vanity Fair a scris despre comportamentul ducelui de Edinburgh după dispariţia Dianei în cartea sa din 2007, The Diana Chronicles .  „Un membru al personalului  a menţionat că prinţul Philip, care şi-a pierdut, de asemenea, mama când avea doar zece ani, a fost strălucit de eficient cu nepoţii săi, oferindu-le duioşie şi activităţi în aer liber pentru a-i obosi ”, a scris ea.

Când au avut loc discuţii despre înmormântarea Dianei şi despre modul în care ar trebui implicaţi băieţii ei, care aveau 15 şi 12 ani la acea vreme, Brown a spus că Philip a vorbit pentru ei.

„Nu ne mai spune ce să facem cu băieţii”, a spus Philip. „Şi-au pierdut mama! Vorbeşti despre ei ca şi cum ar fi mărfuri. Ai idee prin ce trec?"

Brown a mai spus că Philip l-a mângâiat pe nepotul său William după ce acesta a spus că nu vrea să meargă în spatele cortegiului funerar al mamei sale, pe care Phllip a numit-o „o paradă sângeroasă”.

Dacă merg, vei merge cu mine? A spus Philip. Mai târziu, Philip a mers alături de băieţi în spatele sicriului mamei lor.

 

 

Comentarii

Modifică Setările