Filme

Ce să nu ratezi la TIFF (1): Film Food

Ce să nu ratezi la TIFF (1): Film Food

Festivalul Internaţional de film Transilvania, care începe vinerea aceasta, are o serie de atracţii de neratat. Fă-ţi bagajul pentru Cluj, iar noi îţi facem lista cu ce trebuie să faci şi să vezi

Mâncare la pachet (Food on the Go, r. Mercedes Cordova) ne invită într-o aventură gastronomică în jurul lumii. Cucina italiana, bogăţia de arome mediteraneene care a cucerit un întreg mapamond, s-a reinventat odată cu milioanele de imigranţi care au format o influentă diaspora în locuri precum New York sau Buenos Aires. Mărturii de pe întreg globul ne oferă indicii despre cum au fost reinterpretate reţetele italiene, evidenţiind beneficiile culturale datorate imigraţiei sau conflictului dintre tradiţii.

Documentarul este prezentat de Staropramen, iar proiecţia va fi urmată de cina-eveniment preparată de chef Alex Petricean (D’artagnan), un maestru format în cele mai bine cotate bucătării din ţările nordice. Cu multă creativitate, D’artagnan îmbină ingredientele de calitate, texturile şi tehnicile moderne de gătit într-o modalitate inedită. Iubitorii de film şi artă culinară îl vor întâlni marţi,29 mai, începând cu ora 20:00, la restaurantul Bricks, pentru cina specială pregătită cinefililor la finalul proiecţiei filmului.

Modifică Setările