News

Ce salariu are acum Ludovic Orban. Prim-ministrul României câştiga în 2018 aproximativ 3.000 de lei lunar

Ce salariu are acum Ludovic Orban. Prim-ministrul României câştiga în 2018 aproximativ 3.000 de lei lunar camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Nu e zi să nu îl vedem pe Ludovic Orban la TV. Prim-ministrul transmite noi informaţii legate de pandemia de coronavirus, de măsurile care vor fi luate pentru protecţia cetăţenilor. Şi salariul pe care îl primeşte e acum pe măsură, mult mai mare decât cel din 2018, când primea aproximativ 3.000 de lei lunar. 

Ludovic Orban ocupă funcţia de prim-ministru al României din 4 noiembrie 2019. Despre veniturile pe care le-a avut de-a lungul anilor acesta nu a vorbit public, dar a dezvăluit totul prin intermediul declaraţiei de avere. Se ştie că în anul 2018 a avut un venit lunar de 3.083 de lei. A spus că nu poţi face avere din salariul obţinut dintr-o funcţie publică:

"Declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice şi din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi. Cel mult, poţi să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e şi familia mea. Suntem nişte oameni cât se poate de modeşti. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înţeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit şi corect", a spus acesta la Digi 24. 

Iată că de când a devenit prim-ministru, salariul lui a crescur considerabil. Calculele de acum câteva luni cu privire la salariul lui Orban au arătat că acesta încasează suma de 22.256 de lei lunar. Acest venit este de astfel cel care apare în Legea salarizării unitare şi grilele de salarizare a demnitarilor. Aşadar, liderul PNL încasează o sumă care depăşeşte valoarea de 2.000 de euro lunar.

Ce avere are Ludovic Orban. Mulţi au afirmat că e cel mai sărac premier

Potrivit declaraţiei de avere, Ludovic Orban deţine în judeţul Ilfov o casă de vacanţă cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi, împreună cu soţia sa, Mihaela Orban, dobândită printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Prim-ministrul mai are un autoturism Volkswagen Passat, din 2007 şi a declarat că nu deţine metale preţioase, obiecte de artă sau bijuterii. Mihaela Orban, soţia premierului, deţine peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen şi BCR. La capitolul venituri, Ludovic Orban a încasat în anul 2018 sume pentru consultanţă tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL şi 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă şi Asociaţii.

Foto: Facebook

Modifică Setările