News

Ce salariu are Ion Caramitru, directorului Teatrului Naţional Bucureşti. De peste 15 ani ocupă această funcţie

Ce salariu are Ion Caramitru, directorului Teatrului Naţional Bucureşti. De peste 15 ani ocupă această funcţie camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Ion Caramitru este unul dintre actorii de marcă ai României. Are 78 de ani acum şi de aproximativ 15 ani ani ocupă funcţia de manager al Teatrului Naţional din Bucureşti. După atâţia ani de carieră, şi veniturile sale sunt pe măsură. 

În 1963 a urcat pentru prima oară pe scenă. De atunci, Ion Caramitru continuă să facă ceea ce iubeşte cel mai mult, teatrul, actoria, să activeze în domeniul care îl face şi fericit, îl face şi să sufere, şi să trăiească sentimente nebănuite. L-am văzut în multe roluri, i-am admirat talentul, l-am observat în filmul magistral "Liceenii" şi iată cum se împlinesc aproximativ 60 de ani de când îl vedem pe scenă. După atâţia ani de carieră, celebrul actor are şi venituri pe măsură. 

Din anul 2005, Ion Caramitru ocupă funcţia de directul al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB). Ce bunuri deţine, ce venituri încasează, toate aceste informaţii au devenit cunoscute odată cu publicarea declaraţiei sale de avere. Ion Caramitru deţine un teren în Moieciu de Sus şi două apartamente plus o casă de vacanţă. Acestea sunt proprietate comună cu soţia sa, Michaela. Mai are un apartament dobândit prin succesiune, pe care-l împarte cu sora sa, Elena Portier Caramitru. Soţia sa este proprietara unui apartament pe care l-a moştenit de la părinţi.

Funcţia de director TNB este remunerată cu suma de 110.844 de lei, la care se adaugă veniturile câştigate din drepturi de autor, în valoare totală de 515.429 de lei şi banii obţinuţi în urmă contractelor de colaborare, 15.454 de lei. Ion Caramitru mai încasează şi o pensie de 72.377 de lei. În 2019, el a câştigat, în total, peste 710.000 de lei, scrie ziare.com.

Ce obiecte valoroase deţine Ion Caramitru

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Caramitru deţine mobilă brâncovenească estimată la o valoare de 8.000 – 10.000 de euro, o colecţie de icoane estimată la 10.000 de euro, tablouri cu ovaloare totală aproximativă apreciată între 6 şi 8.000 de euro şi statuete de o valoare de 3 – 4.000 de euro.

Citeşte şi: Averea actriţei Maia Morgenstern. Ce salariu are lunar ca manager la Teatrul Evreiesc şi cât de bine câştigă din drepturile de autor

Foto: Facebook

Modifică Setările