News

Ce se întâmplă astăzi, cu o zi înainte de funeraliile prinţului Philip. Ceremonia emoţionantă care va aduce lacrimi în ochii britanicilor

Ce se întâmplă astăzi, cu o zi înainte de funeraliile prinţului Philip. Ceremonia emoţionantă care va aduce lacrimi în ochii britanicilor

Sunt momente grele la palatul Windsor, unde este depus trupul prinţului Philip. Pregătirile pentru înmormântare intră în linie dreaptă. Britanicii îşi adio de la ducele de Ediburgh sâmbătă, 17 aprilie.

Măsurile sanitare de prevenire a răspândirii COVID au împiedicat desfăşurarea funeraliilor cu fastul de altă dată. De data aceasta, Prinţul Philip al Marii Britanii nu va avea o înmormântare de stat, iar trupul său nu va fi depus public pentru cetăţenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu.

„Înmormântarea nu va fi una de stat şi nu va fi precedată de un priveghi. Trupul Alteţei Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor înainte de înmormântare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luată conform tradiţiei şi dorinţelor Alteţei Sale Regale”, potrivit autorităţilor britanice.

„Aranjamentele de înmormântare au fost revizuite în contextul pandemiei de Covid-19 şi cu regret cerem publicului să nu încerce să participe la orice eveniment din cadrul înmormântării”, se menţionează în comunicatul oficial.

Însă există o ceremonie emoţionantă, care se va desfăşura astăzi, cu o zi înainte de funeralii.

Potrivit comunicatelor oficiale, clopotele de la Westminster Abbey vor bate de 99 de ori în memoria Prinţului Philip, vineri seara.  

Ce semnifică acest ritual? Se bate clopotul o dată pentru fiecare an din viaţa răposatului soţ al reginei Elisabeta a II-a.

De la ora 18:00 (17:00 GMT) va fi o bătaie pe minut în memoria regretatului prinţ consort, a anunţat Westminster Abbey.

 

Comentarii

Modifică Setările