Vedete

Ce se întâmplă cu averea lui Mark Zuckerberg? Fondatorul Facebook a pierdut 19 miliarde de dolari în ultimele 6 luni

Ce se întâmplă cu averea lui Mark Zuckerberg? Fondatorul Facebook a pierdut 19 miliarde de dolari în ultimele 6 luni

Ediţia americană a Revistei Forbes a făcut public topul celor mai bogaţi oameni din lume, primul loc fiind ocupat în continuare de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu 131 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos este urmat în top de Bill Gates şi Warren Buffett, iar surprizele vin din partea lui Mark Zuckerberg şi Kylie Jenner.

Fondatorul Facebook, despre care Bloomberg anunţa în luna iulie a anului trecut că este al treilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de 81 de miliard de dolari, se află în topul Forbes din 2019 pe poziţia a 8-a, cu 63 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că, în ultimele şase luni, Mark Zuckerberg ar fi pierdut 19 miliarde de dolari!

Este posibil ca această scădere masivă să aibă loc din cauza scandalului privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica, care a lucrat pentru preşedintele american Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din anul 2016. Controversele au apărut anul trecut, iar Mark Zuckerberg a trebuit să dea declaraţii inclusiv în faţa Parlamentului European.

Cel mai tânăr miliardar din istorie, cu o avere de puţin peste 1 miliard de dolari este Kylie Jenner, sora mai mică a lui Kim Kardashian. În vârstă de 21 de ani, fondatoarea Kylie Cosmetics şi-a mărit averea anul trecut cu peste 350 de milioane de dolari.

Modifică Setările