News

Ce spun artiştii despre dispariţia lui Gyuri Pascu

Ce spun artiştii despre dispariţia lui Gyuri Pascu

Moartea subită a fostului membru al trupei Divertis a produs reacţii în rândul foştilor colegi de trupă şi de scenă. Iată ce spun aceştia.

Ioan Gyuri Pascu 2

Monica Anghel
"Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multă dragoste, de oameni sinceri şi deschişi lângă el, cărora să le ofere şi el dragostea lui, dar să şi primească. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu să-l odihnească".

Alexandru Arşinel
"E cumplit. La vârsta lui... O personalitate artistică cu atâtea disponibilităţi, cu atâtea calităţi - compozitor, cântăreţ, umorist. Ce aborda putea să facă cu atâta talent. E regretabil. (...) Nu am lucrat cu el, dar asta nu înseamnă că nu am remarcat apariţia acestui talent după 1989".

Cătălina Grama/Jojo
"Ioan Gyuri Pascu nu mai este printre noi... Am aflat acum câteva minute. În astfel de momente eu întotdeauna mă blochez cumplit şi nu ştiu ce să spun... Însă am simţit să va scriu despre asta... Nu ştiu câţi dintre voi l-aţi cunoscut. Gyuri era cu adevărat special, aş putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică.
V-a bucurat de-a lungul vieţii sale pe mulţi dintre voi cu umorul lui fantastic mai ales în perioada anilor săi la Divertis. A făcut film şi teatru, a scris şi a cântat din toată inima cu mesaj, boem, aşa cum i-a stat lui cel mai bine.
Gyuri era definiţia artistului frumos boem. A artistului real, interesat mereu de artă şi de ceea ce poate face pentru ea şi prin intermediul ei cu chitară, stiloul sau un scenariu în mâna. Gyuri a fost un om cu o credinţă şi energie specială şi cred că toţi cei care l-au cunoscut au simţit asta.
L-am preţuit şi a fost primul om cu care am avut primul schimb de replici la prima mea apariţie în cadrul grupului Divertis.
Îi datorez multe dintre personajele mele, mult din curajul şi îndrăzneala pe care le-am căpătat jucând comedie. M-a încurajat şi m-a inspirat frumos şi unic de fiecare dată.
Mulţumesc pentru toate momentele pe care le-am petrecut împreună, ani în şir pe platourile de filmare şi în turnee. Mulţumesc pentru capacitatea ta de ne face să radem ore în şir, din toată inima, că nişte copii.
Eu aşa te voi păstra în suflet şi în minte dragul meu Ioan Gyuri Pascu... Că pe un om şi artist plin de viaţă şi umor, râzând cu sufletul deschis către viaţă. Cerul e mai bogat acum.
Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi.
Să nu ne uiţi niciodată. Noi cu siguranţă nu te vom putea uită.
P.S: Gyuri a avut la un moment dat un personaj pe care îl juca stâlcind cuvintele, pe Felix, în Felix şi Otilea. Mi-l amintesc cum spunea de multe ori în şir, "Genial, genial!". Nu îmi iese deloc asta din minte acum.... Se folosea de acest cuvânt cu mult umor pentru că era perioada în care toată lumea îl utiliza greşit în tot felul de împrejurări. Gyuri chiar a fost genial. Din toate punctele de vedere. "

Mircea Radu
„A murit Ioan Gyuri Pascu. Un artist atât de mare încât România nu a putut să-l priceapă şi n-a ştiut ce să facă cu el. Şi pentru că ştiu că îi plăcea Toto cu ”While My Guitar Gently Weeps”, am s-o ascult în toată ziua asta nenorocită.”

Anca Lungu
„Au trecut 14 ani de atunci. Aroape jumătate din viaţă mea şi ultimii 14 din viaţă lui. Îl iubeam şi ascultăm la nesfârşit refrenul cu luna. Vânăm momentele în care puteam face schimb de zâmbete şi cuvinte. Şi unele şi celelalte erau şi au rămas magice. "Ţine tu luna în mâna ta şi lasă restul în seama mea!" Odihneşte-te în pace, om drag!”