News

Ce spune Cristian Boureanu în apărarea sa

Ce spune Cristian Boureanu în apărarea sa

Ieri, fostul deputat liberal a fost în centrul unui scandal fără precedent, fiind acuzat de violenţe aplicate fiicei sale de 15 ani, Ioana.

scandal Cristian Boureanu Ioana

Cristian Boureanu e personajul principal al unuia dintre cele mai neaşteptate scandaluri de la noi. Ieri, după ce a fost condus la secţia 2 de Poliţie, ca urmare a ţipetelor fetei lui care striga că tatăl ei o omoară în bătaie, fostul politician se apără spunând că ar fi aflat de pe reţele de socializare ca Ioana nu era împreună cu mama sa, aşa cum ar fi trebuit, şi a început să o caute - el fiind şi cel care deţine custodia fetei.

"Fiica mea lipsea foarte mult de acasă, mergea prin centrul vechi şi se distra şi la 15 nu e normal aşa ceva. Maică-sa o influenţa foarte mult la chestii de genul ăsta. Ioana a fugit de acasă, sâmbătă, de la mare, spunându-mi că are o masă specială cu mama ei. Mama ei nu a dorit să vină să o ia. A plecat, am descoperit-o prin intermediul reţelelor de socializare. Am vorbit cu mama ei şi mi-a spus că ea i-a zis să plece. Apoi, am aflat că nu era vorba despre nicio masă în familie. Ieri (duminică, n.r.) am umblat toată ziua prin oraş şi nu am reuşit să dau de ea. Azi (luni, n.r.) am localizat-o cu ajutorul unor colegi şi cu ajutorul Poliţiei. Cineva a văzut-o, a oprit-o. Până să ajung la ea, cineva a văzut-o fumând împreună cu alţi colegi. Nu mi-e ruşine să spun asta pentru că şi alţi părinţi cu copii între 12 şi 14 ani se confruntă cu aceleaşi probleme. Am venit, am vrut s-o iau cu mine. Luna trecută a fugit din nou acasă, incident care a trecut neobservat. Nu poate sta fără telefon. A doua zi când a plecat la mama ei, a primit un telefon cadou. Pentru prima dată, anul acesta i-am spus că nu poate pleca în străinătate cu mama ei. Nu pot fi de acord să lipsească noaptea de acasă şi să aibă note proaste la şcoală. Ioana a locuit exclusiv cu mine. Mama ei a luat-o de la mine. Ea a locuit cu mine, cu iubita mea. Dacă nu era Laura, nu descopeream atât de multe din fugitul de acasă, din mersul la băut în Centrul Vechi. Are dreptul, în seara asta, să plece la mama ei. Dacă eu m-am ocupat de educaţia ei, vreau să fixez un program de vizită foarte clar, cu ajutorul instanţei. Am spus că nu îmi exercit dreptul de a chema un avocat. Nu eu am fost audiat", a spus Boureanu la ieşirea de la secţie, unde a fost escortat de jandarmi să dea declaraţie.

"Nu am bătut-o. După două ore şi jumătate am găsit-o. Uitându-te pe net constaţi ce fac prietenii ei. Ei îşi dau check in. Când vezi că şi Ioana este invitată, începi să-ţi pui idei. Am primit că este la Bucureşti. Nu pot să spun că este o fire mult mai nonconformistă decât colegii ei, dar sunt părinţi care acceptă, părinţi care nu ştiu, părinţi cărora nu le pasă de rezultatele de la şcoală şi părinţi care sunt disperaţi şi nu ştiu ce să facă. Dacă nu înţelegeam mesajele unei generaţii pe care credeam că o cunosc, dar nu o cunosc. Dacă nu era Laura nu descopeream atât de multe din fugitul de acasă, mersul la băute în Centrul Vechi al Ioanei şi al altora. Eu am încercat să o înţeleg şi să discut cu Ioana. Când 80 % din colegii tăi, băieţii cred că 100%, la 14 ani au dreptul să se ducă să bea noaptea în Centrul Vechi... unii părinţi îi lasă. La fete e mai complicat", a mai spus acesta.

La secţie, au fost audiate şi Ioana, dar şi mama ei, Irina, femeia de care Boureanu a divorţat acum 12 ani.

”Fiica mea nu pleacă de acasă. A venit la mine... A fost agresată... Ea este un copil cuminte. A fost agresată. Va sta cu mine”, a spus mama Ioanei.

În acest caz a fost sesizată şi Protecţia Copilului, iar Poliţia a deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorului. Cercetările vor fi coordonate de un procuror.

Foto: Cancan

Modifică Setările