Body & Soul

Ce spune despre tine poziţia în care dormi?

Ce spune despre tine poziţia în care dormi? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Îţi facem cunoştinţă cu cele mai comune poziţii de dormit, ce înseamnă ele pentru corpul tău şi cum îţi dezvăluie personalitatea.

Fetus

Această poziţie, care presupune dormitul pe o parte, cu braţele şi picioarele îndoite spre interior, ca un făt în pântec, este una dintre cele mai comune şi preferate în special de către femei. Fără îndoială, există ceva reconfortant în a te odihni în poziţie fetală, deşi acest lucru va curba coloana vertebrală şi va duce la o flexie a şoldului, aşa cum se întâmplă când stăm pe scaun. Prin urmare, dormitul în poziţia fetusului poate determina apariţia durerilor articulare şi inhiba respiraţia profundă, care umple plămânii cu oxigen. Din punct de vedere psihologic, persoanele care preferă această poziţie sunt dure în aparenţă, dar sensibile în esenţă şi potenţial timide când se întâlnesc cu străini.

Cel care tânjeşte

Este o poziţie de dormit lateral, cu braţele întinse în faţa ta, de obicei cuprinzând perna. Chiropracticienii sunt de părere că cei care dorm în această poziţie nu ar trebui să aibă prea multe probleme atâta timp cât perna lor este ortopedică şi are dimensiunea potrivită pentru a menţine capul şi gâtul în linie cu coloana vertebrală. La rândul lor, psihologii susţin că oamenii care au acest obicei de dormit au o natură deschisă, cuplată, însă, cu o tendinţă spre cinism şi suspiciune. În plus, aceste persoane au obiceiul să fie proprii lor critici.

Soldat

Este poziţia de dormit pe spate, cu ambele braţe întinse pe lângă corp. De asemenea, vorbim despre o poziţie care încurajează sforăitul, căci dormitul pe spate poate duce adesea la un flux mai mic de aer şi la un somn mai puţin odihnitor. Respiraţia corectă este esenţială pentru un somn bun, aşa că, dacă dormi pe spate şi observi că te trezeşti în mod constant simţindu-te ameţit, încearcă să schimbi poziţia şi să dormi pe o parte. Psihologic vorbind, cei care preferă această poziţie sunt persoane liniştite, rezervate, dar cu standarde înalte, impuse atât lor, cât şi celor din jur.

Cădere liberă

Vorbim de persoanele care preferă să doarmă pe burtă, cu braţele în jurul pernei şi capul într-o parte. Experţii nu sunt fani ai acestei poziţii, deoarece înclinarea capului într-o parte produce un stres enorm asupra ligamentelor gâtului. Dacă nu poţi adormi în alt mod, nu este sfârşitul lumii, dar poţi încerca să alternezi această poziţie cu una similară, precum cea a dormitului pe lateral. Din punct de vedere psihologic, persoanele care prefer această poziţie sunt sociabile şi oarecum arogante, dar cu o sensibilitate interioară care le face să nu răspundă bine la critici.

Buştean

Este o poziţie de somn destul de comună, cu corpul drept, pe o parte, şi mâinile întinse de-a lungul trupului. Cei care se odihnesc cel mai bine în acest mod sunt norocoşi, deoarece vorbim de o poziţie care nu pune prea multă presiune asupra corpului, cu atât mai mult cu cât ai şi perna potrivită: una care să-i permită gâtului să fie drept şi aliniat constant cu coloana vertebrală. În plus, vorbim despre o poziţie benefică pentru cei care suferă de dureri de spate. Cei care dorm în această poziţie sunt persoane prietenoase şi optimiste, poate un pic prea credule, care se adaptează uşor la orice situaţie.

Foto. Shutterstock

Comentarii

Modifică Setările