Interviu

Ce spunea Adriana Titieni despre mariajul său cu Adrian Titieni, în urmă cu un an şi jumătate

Ce spunea Adriana Titieni despre mariajul său cu Adrian Titieni, în urmă cu un an şi jumătate camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

În ianuarie 2018, celebrul cuplu de actori pozau într-o familie fericită, fără a da de bănuit că relaţia lor s-a uzat atât de mult, până în pragul despărţirii.

Actriţa Adriana Titieni, pe care paparazzi au surprins-o recent în braţele proaspăt divorţatului Alexandru Papadopol, nu lăsa să se înţeleagă, acum un an şi jumătate, că mariajul său cu actorul Adrian Titieni a ajuns la final. Iată ce ne spunea în cadrul unui interviu realizat în ianuarie 2018: 

"OK!: În ce perioadă a vieţii voastre sunteţi?
Adriana Titieni: E perioada aceasta în care copiii încep să-şi ia zborul din cuib. Dar suntem fericiţii posesori a doi copii care, cel puţin în momen­tul acesta al vieţii lor, nu vor să plece nici din casă, nici din ţară. Ariadna, undeva prin clasa a VIII-a, a decis că vrea să facă Medicina şi să rămână în ţară. Până acum nu s-a răzgândit. Iar celălalt copil, Marc, visa să plece din ţară, îi plăcea baschetul şi-şi dorea să joace în Ameri­ca. Doar că înălţimea, o perioadă, n-a ţinut cu el, aşa că a renunţat la visul acesta. Marc face actorie de mic. Fiul meu are la activ mai multe filme decât am eu şi asta nu e o glu­mă. Sau e una amară. Dar nu ştim deocamdată dacă va merge pe drumul acesta.

Adriana, când erai de vârsta copiilor tăi, ce ţi-ai propus să faci?
Adriana Titieni: Am ştiut de la trei ani că vreau să fiu actriţă. Acum abia îmi dau seama că a fost o opţiune greşită. Dar a fost o opţiune pe care am mers, pur şi simplu. Asta se datorează unor afişe lipite pe un geam din casa bunicilor mei. Pe afiş era Radu Beligan, din revista Cinema era poza. Dormeam cu faţa la afişul acela şi as­cultând la radio piesele lui de teatru. Aşa a fost copilăria mea. Întrebată fiind ce vreau să fac, spuneam „actriţă”, fără să ştiu ce implică asta.

Ce n-ai luat în calcul şi ce altceva ai fi făcut atunci?
Adriana Titieni: Aş fi făcut altfel: n-aş fi devenit în mod sigur actriţă.
Păi, ce are actoria?
Adriana Titieni: Cred că trebuie să fii construit pentru asta. Eu n-am tenacitatea de-a o lua mereu de la capăt. Mă regăsesc într-o replică pe care Ariadna a dat-o când era mai mică şi juca într-un film al lui Sitaru. A făcut o scenă foarte bună cu tai­că-su şi cu Clara Voda. Avea 12 ani. Am între­bat-o dacă ar face meseria asta. Mi-a răspuns: „N-aş face niciodată asta. Nu pot să înţeleg de ce trebuie să repet de 20 de ori o scenă, când mie mi-a ieşit bine din prima“. A reuşit să pună în cuvinte ceea ce eu nu reuşisem. Mi-am dat seama ce am eu cu meseria asta, încât sun­tem incompatibili. Habar n-am, poate că sunt orgolioasă, poate că n-am răbdare sau talent suficient. Dar soţul are o vorbă despre asta în care cred: „În meseria asta câştigi fix cât in­vesteşti“. Or eu n-am prea investit. Nu mă în­treba ce mi-ar fi plăcut altceva să fac, pentru că încă sondez.
Eşti tânără, să nu ne panicăm, mai ai timp.
Adriana Titieni: Nu intru în panică, la 41 de ani cât am, dar cred că ştiu. Mă conving pe zi ce trece că ceea ce ar fi trebuit să fac în viaţa asta ar fi fost să fiu Chef. Adică în bucătărie, să gătesc.

Oamenii care trăiesc împreună învaţă şi unii de la alţii. Tu ce ai învăţat?
Adriana Titieni:
Eu am învăţat să fiu mai profundă şi am primit informaţii din plin. Era o perioadă când nu era pe piaţă această filosofie orien­tală, de exemplu. Undeva la a doua întâlnire a noastră, deci acum 20 de ani, Adrian mi-a pus în braţe un dosar scris la maşina de scris, gros, cu scrieri ale lui Osho. Pe atunci nu era nebu­nia asta de acum, pe care o găseşti la chioşcuri de ziare.

Nu ţi s-a părut un om complicat Adrian?
Adriana Titieni: Tot timpul mi s-a părut, dar complicat în sen­sul bun. Nu ne-am săturat de oameni simpli? De oameni pe care îi poţi citi din prima? De oameni care în spatele discursului lor nu spun nimic? O perioadă, încercând să pătrund în lecturile acestea, m-am simţit proastă.

Cum sunteţi acum, faţă de acum 20 de ani, când v-aţi întâlnit?
Adriana Titieni:
Cu mai multe experienţe, dar altfel, suntem la fel de diferiţi ca atunci.

Diferiţi?
Adriana Titieni: Da, diferiţi. Cred că asta ne-a făcut să rămâ­nem împreună. Am crezut că se observă din interviu. Mie mi se pare că suntem oameni care pricep lumea în moduri diferite, unul mai frumos, altul mai profund, din această întâl­nire au ieşit doi copii excepţionali. Acum ştiu că cioara îşi laudă copiii, dar sunt doi copii cu minte multă, venită de la Adrian, şi stau bine şi la capitolul emoţional.
Şi peste alţi 20 de ani?
Adriana Titieni: Mie mi-a venit în minte cuvântul „nepoţi“."

Cât despre profesie, Adriana Titieni recunoaşte că prin mâna soţului său, care este şi profesor, au trecut mulţi dintre cei pe care azi îi vedem pe ecrane: "Toţi actorii tineri care fac acum film au fost elevii lui Adrian. Ăsta-i adevărul. Am fost şi eu studenta lui."

Referitor la relaţia dintre Adriana Titieni şi Alexandru Papadopol, un apropiat al al lui Adrian Titieni a comentat: „Situaţia este una urâtă şi nedemnă. Adrian Titieni este omul care a ajutat-o pe fosta nevastă în carieră, iar acum îl pregăteşte şi pe Papadopol să ajungă profesor. Tot el l-a şi băgat în facultate. Păcat că din atâtea femei a găsit-o exact pe fosta soţie a profesorului său. E lipsă de bărbăţie aici”.

FOTO: Sorin Stana/OK! Magazine