News

Ce transformat e astăzi Richard Chamberlain, preotul şarmant din "Pasărea Spin!". Cum şi-a recunoscut homosexualitatea şi a renunţat la marea iubire

Ce transformat e astăzi Richard Chamberlain, preotul şarmant din "Pasărea Spin!". Cum şi-a recunoscut homosexualitatea şi a renunţat la marea iubire camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Dacă ar fi să numesc un actor care a sedus în mod constant generaţii de femei din anii ‘70 până în anii 2000, singurul nume care îmi vine în minte este Richard Chamberlain, preotul şarmant din Pasărea Spin.

Serialul reda povestea tragică a relaţiei dintre personajul lui Chamberlain şi „Meggie Cleary” (Rachel Ward). Îndrăgostit până peste cap de frumoasa Meggie, "Ralph de Bricassart" trebuie să aleagă în cele din urmă între dragoste şi religie.  Prestaţia sa din faimoasa producţie i-a adus lui Chamberlain un Glob de Aur , iar drumul i-a fost deschid pentru alte producţii de succes, cum ar fi „Shogun” şi „Contele de Monte-Cristo”. S-a făcut actor pentru că nu îi plăcea cine era în viaţa reală. „Am fost întotdeauna fascinat de ideea de a fi actor. Problema era că eram întotdeauna timid şi nu prea sigur de mine. Dar oamenii de pe ecran păreau atât de încrezători”.

Adorat de femei, Chamberlain şi-a ascuns homosexualitatea, şi a preferat să îşi trăiască relaţiile departe de ochii publicului.  În urmă cu 17 ani, actorul a avut însă curajul să scrie o carte, Shattered Love în care a mărturisit că îi plac bărbaţii şi că i-a fost greu  să îşi treacă orientarea sexuală sub tăcere.

„Aveam vreo 68 de ani când am scris-o. Am crezut că ştiu cum să îmi trăiesc viaţa şi că voi scrie o filozofică. Prietenii şi editorul meu au spus că trebuie să-l îi dau un stil prsonal. Am ezitat să vorbesc despre homosexualitatea mea în ea, pentru că ştiam că despre asta vorbeşte oricine, despre cum e să fii gay la Hollywood. Într-o zi, când eram într-o cameră mică din Hawaii, unde scriam cartea, am avut cea mai uimitoare experienţă. Deodată, mi-am dat seama că m-am minţit, ca şi cum societatea mă minţise şi că nu era nimic în neregulă cu mine. A fost o minune”.

Actorul s-a căsătorit în 1984 cu managerul lui, Martin Rabbett. Cei doi au fost împreună 33 de ani şi au locuit în majoritatea timpului în Hawaii. În 2010, Richard a divorţat şi s-a mutat în Los Angeles pentru a-şi continua cariera actoricească. „Martin a fost managerul lui Richard ani la rând, însă, după ce a îmbătrânit, nu mai avea relaţii prin care să îl ajute în carieră”, a mărturisit atunci o sursă.

Actorul are astăzi 85 de ani şi nu mai seamănă deloc cu preotul şarmant căruia îi dădea viaţă.
 

 

 


 

 

 

Modifică Setările