Vedete

Cel mai negru episod din viaţa lui Mihai Bendeac. Cum a ajuns să trăiască, din cauza depresiei

Cel mai negru episod din viaţa lui Mihai Bendeac. Cum a ajuns să trăiască, din cauza depresiei

Mihai Bendeac este nu doar unul dintre cei mai mari artişti ai României, dar şi unul dintre cei mai empatici oameni din spaţiul public. De-a lungul timpului, acesta a împărtăşit din experienţa sa cu depresia şi modul cumplit în care boala i-a afectat viaţa de zi cu zi.  

Mihai Bendeac se pricepe foarte bine la a face oamenii să râdă, dar când cortina pică, actorul rămâne singur cu propriii demoni. Şi are câţiva, având în vedere că ani de zile s-a luptat cu depresia, dar şi cu firea obsesiv-compulsivă. 

Bendeac nu a ascuns niciodată dificultăţile sale în a gestiona depresia, însă cea mai cutremurătoare destăinuire a făcut-o la o conferinţă TedX, unde a relatat poate cel mai negru episod al luptei sale cu boala. 

Mihai Bendeac

”De la 22 de ani şi până acum (nr. 2019) eu nu am adormit niciodată fără somnifere, sunt 14 ani de când le iau noapte de noapte. Şi nu vorbim de levănţică. Xanax la început, după care Dormicum… chestii foarte puternice care, uşor, uşor îţi afectează şi creierul. Apoi mi-am zis că-n prima parte a zilei nu-mi permit să fiu defazat pentru că am luat somnifer. Am trecut la Regenon, Concerta, chimicale foarte puternice. (…) Am ajuns într-un punct al depresiei în care timp de multe, multe zile nu am mâncat nimic. După doua zile nu mai puteam să merg să fac pipi, făceam într-o sticlă lângă pat”, a dezvăluit actorul la o conferinţă TEDx.

Mihai Bendeac

După o lungă perioadă în care ajunsese să doarmă 16 ore pe noapte şi să nu mai poată face nimic, a decis să meargă la psihiatru. Momentul-cheie a fost faptul că într-o noapte, vrând să bea apă, a ajuns să-şi bea propria urină. 

Între timp, Mihai Bendeac a scris alături de mama sa o carte de mare succes, ”Jurnalul unui burlac: Conversaţii cu mama”, donând 100 000 de euro din profitul cărţii Spitalului Fundeni, pentru renovarea secţiei de oncologie pediatrică. 

Foto: Instagram

Comentarii

Modifică Setările