Case Regale

Cel mai trist Crăciun pentru Regina Elisabeta şi Prinţul Philip. De ce îl vor petrece singuri la Castelul Windsor?

Cel mai trist Crăciun pentru Regina Elisabeta şi Prinţul Philip. De ce îl vor petrece singuri la Castelul Windsor? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Pentru prima dată din anul 1949, regina de 94 de ani şi soţul ei de 99 vor sărbători Crăciunul singuri. 

În ultimii 33 de ani, regina şi soţul ei obişnuiau să călătorească la domeniul regal din Sandringham pentru sezonul festiv, acolo unde se reunea cu aproape toţi membrii familiei regale britanice. Anul acesta, în contextul pandemiei, Elisabeta şi Philip vor face o excepţie şi vor rămâne izolaţi de restul familiei la Castelul Windsor, acolo unde s-au carantinat încă din luna octombrie, alături de câţiva angajaţi.

Este primul lor Crăciun fără niciunul dintre cei patru copii ai lor din anul 1949, atunci când tânăra regină l-a lăsat pe fiul ei în vârstă de doar un an, Charles, în Marea Britanie, pentru a petrece sărbătorile alături de Prinţul Philip, detaşat militar în Malta.

Regina Elisabeta nu va participa nici la tradiţionala slujbă de Crăciun de la biserica de pe domeniul Windsor, aşa cum se întâmpla de obicei, pentru a preveni strângerea admiratorilor regali pe drumul către biserică. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat informaţia astăzi: "După ce au luat în considerare sfaturile cele mai potrivite în această situaţie, Regina şi Ducele de Edinburgh au decis ca anul acesta să petreacă Crăciunul liniştiţi la Windsor."

Până acum, se zvonise că regina urma să aleagă doar familiile a doi dintre copiii ei pentru festivităţile de Crăciun, conform cu regulile impuse de guvernul britanic, în contextul pandemiei. Acesta stipulează ca la adunările de familie de Crăciun să participe doar persoane din cel mult trei cămine diferite. 

Comentarii

Modifică Setările