Filme

Cele mai bune filme cu Denzel Washington

Cele mai bune filme cu Denzel Washington

Denzel Washington poate fi trecut cu uşurinţă pe lista celor mai buni actori de la Hollywood, alături de Marlon Brando, Robert de Niro şi Sidney Poitier. Are la activ mai mult de 40 de filme, fiind unul dintre cei mai versatili actori ai Americii. Filmele lui au avut câştiguri de ordinul bilioanelor de dolari, iar Denzel se bucură de o carieră foarte înfloritoare. Iată cele mai bune filme ale sale.

Cele mai bune filme cu Denzel Washington – filmul care i-a asigurat succesul la Hollywood, Malcom X

Malcom X, 1992, este filmul care i-a definit cariera plină de succes de la Hollywood, devenind unul dintre cei mai buni actori ai generaţiei sale. Performanţele de care a dat dovadă în acest film şi talentul său au dovedit că poate fi printre primii. Din păcate, a pierdut Oscarul în favoarea lui Al Pacino pentru rolul din Scent of a Woman.

malcom x

Glory, 1989, pentru care Washington a primit Oscarul pentru rolul lui Trip. Se pare că Hollywoodul a vrut să facă un film de succes spunând povestea unui regiment de soldaţi de culoare din Războiul Civil prin ochii unui comandant de culoare albă.

Remember the Titans, 2000, în care Denzel joacă rolul lui Herman Boone, un antrenor angajat pentru a reuni o echipă de fotbal al unui liceu din Virginia. Filmul este uşor predictibil, dar faptul că Washington apare alături de Wood Harris şi Ryan Hurst fac ca filmul să merite revăzut.

Cele mai bune filme cu Denzel Washington – cel mai seducător rol al lui Denzel în American Gangster

American Gangster, 2007, unde Washington seduce atât de tare publicul că îl face să uite că joacă rolul unui dealer de droguri care distruge o comunitate. Gangsterul de Harlem, Frank Lucas este cât se poate de seducător, căci este jucat de Denzel.

AmericanGang

Man on Fire, 2004, în care Washington joacă rolul unui agent CIA alcoolic şi sinucigaş, ce trebuie să protejeze o fetiţă de 10 ani. Legătura dintre cei doi este esenţa filmului, căci agentul se transformă dintr-un om lipsit de sens într-un om plin de sensibilitate, o figură model de tată. De aceea, în momentul în care fata este răpită, Creasy o ia razna şi face orice pentru a-i prinde pe răpitori.

Crimson Tide, 1995, film în care Washington demonstrează încă o dată că, deşi la începutul carierei sale, merită tot respectul, căci a putut să facă faţă apariţiei alături de legendarul Gene Hackman în triller-ul militar.

Training Day, 2001, în care avem posibilitatea de a îl vedea pe Denzel în rolul personajului negativ, un poliţist corupt din Los Angeles, rol pentru care actorul a câştigat Oscarul.

The Great Debaters, 2007, unde Washington poate fi admirat în splendoarea sa, ca antrenorul de dezbateri al legendarului Wiley College, în a cărui echipă de dezbateri a fost şi James Farmer, viitorul co-fondator al Cogress of Racial Equality.

Cele mai bune filme cu Denzel Washington – unul dintre cele mai cunoscute filme ale sale, Philadelphia

Philadelphia, 1993, unul dintre cele mai puternice filme, care tratează problema homofobiei şi efectele devastatoarea ale infecţiei cu SIDA. Washington joacă rolul de a îi linişti pe cei care au o teamă inexplicabilă de persoanele homosexuale sau cele ce suferă de infecţia cu HIV/SIDA. Deşi nu mai este un subiect de actualitate, merită revăzut pentru performanţele celor doi mari actori, Washington şi Hanks.

philadelphia

The Hurricane, 1999, în care Denzel joacă rolul unui boxeur, Rubin “Hurricane” Carter, care a fost condamnat pe nedrept la 20 de ani de închisoare pentru triplă omucidere. Pentru acest rol, Washington a fost nominalizat la Oscar, şi pe bună dreptate.