News

Cele mai bune trupe rock ale momentului

de admin

Să spunem că este greu să găseşti un mix bun… de nume rock populare care să acopere toate subgenurile influenţate de indie, pop, alternative ori metal. Însă dintre toate, noi le-am ales pe câteva, acele trupe rock ale momentului, să spunem, care s-au remarcat atât anul trecut, cât şi anul acesta, datorită albumelor sau hiturilor atât de vândute, respectiv, populare în cele mai importante topuri de gen.

Începem cu Arctic Monkeys, o trupă rock de patru britanici care, deşi are o vechime de 13 ani, are norocul de-a se afla în topul preferinţelor fanilor şi-n 2015. Numeroase posturi de muzică bună, la nivel internaţional şi românesc, redau adeseori melodiile trupei, în special “Do I Wanna Know”. Cu influenţe indie şi post-punk, cu 7 premii Brit şi nominalizări la Grammy, dar şi cu 5 albume scoase, nu e de mirare că Arctic Monkeys sunt una din cele mai bune trupe rock ale momentului.

Urmează Paramore, care au început în forţă anul. Deşi debutul lor a fost în 2004, s-au remarcat internaţional odată cu “Twlight” în 2008, cu single-ul Decode. Tinerii americani au cucerit fanii cu influenţe alternative rock, pop punk şi...emo. Paramore a scos patru albume, ultimul în 2013 când au devenit numărul 1 în multe ţări. În plus, sunt una din cele mai bune trupe rock ale momentului, de când single-ul „Ain’t It Fun” a fost lansat anul trecut şi a devenit instant hit de radio, aducându-i şi în topul Billboard Hot 100.

Din partea britanicilor îi avem şi pe Foals, o trupă de indie rock extrem de populară, activând din 2005. “Inhaler” sună cunoscută? Recunoscută drept una din cele mai bune trupe rock din UK, mai ales datorită prestaţiilor live, fiind prezenţi la multe festivaluri din lume. Sunt şi unii din cei mai cool la momentul actual...

Cine se mai încadrează la rangul de trupă rock a momentului? The Kooks sunt pe val şi încă cum! Lansată în 2004, trupa tot britanică, bineînţeles, au spart topurile şi au ajuns să preia premii mari muzicale. Au intrat în atenţia media mainstream, câştigând şi la MTV Europe Music Awards. Iar cu noul album, „Listen”, lansat în septembrie 2014, încă se menţin “surferii” experimentaţi ai valului de muzică rock.

Nu cea mai bună trupă rock a momentului, dar cel mai bun artist rock al momentului este....

Îl amintim şi pe Hozier care, deşi nu este în sine o trupă rock, este newcomer-ul anului, un adevărat titan la propriu şi la figurat. De anul trecut, de când a lansat hitul “Take Me to Church”, preluat chiar şi de marii artişti pentru diferite interpretări, Hozier – un irlandez de 25 de ani extraordinar de talentat – a devenit senzaţia internaţională, melodia lui fiind fredonată de atâţia fani, prin urmare, probabil cel mai bun artist rock al momentului. Şi vorbeam de un titan la figurat, dată fiind înălţimea de 1,90 m…

Citeşte şi:

Cele mai bune trupe rock din toate timpurile

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările