Beauty

Cele mai de succes parfumuri lansate de celebrităţi: top 5

Cele mai de succes parfumuri lansate de celebrităţi: top 5

Multe din vedetele care doresc să îşi diversifice sursele de venit aleg să se implice în industria modei sau frumuseţii. O opţiune comună pentru astfel de celebrităţi este să lucreze cu un parfumier pentru crearea unei arome unice, dar care să le reflecte imaginea publică şi mesajul principal.

O parte din vedetele care au intrat în industria parfumeriei au reuşit să obţină vânzări peste orice aşteptări, rotunjindu-şi substanţial veniturile. În prezent, vânzările totale pentru parfumurile lansate de celebrităţi a scăzut, piaţa orientându-se către parfumuri de calitate inalta, personalizate sau de nişă.

Acest lucru nu înseamnă însă că parfumurile lansate de celebrităţi nu îşi păstrează relevanţa. O parte din ele au devenit iconice încă de la lansare, cum ar fi parfumurile marca Sophia Loren şi Elizabeth Taylor, altele au impresionat prin vânzări sau prin succesul neaşteptat, aşa cum e Glow, parfumul lui Jennifer Lopez.

Iată cinci vedete şi parfumurile pentru femei cu care au dat lovitura:

1. Beyonce - Heat

Lansat în 2010, parfumul Heat a lui Beyonce a înregistrat vânzări peste 400 milioane de dolari în doar primii trei ani. Mai mult, acesta a doborât un record al magazinului Macy’s, prin încasări de aproximativ 75.000 $ într-o singură zi. Heat a fost primul parfum lansat de celebra cântăreaţă. În formula sa clasică, Heat este un parfum senzual şi intens, cu note care conţin orhidee, magnolie, piersică, mosc, lapte de sequoia şi nu numai. De asemenea, parfumul lui Beyonce are mai multe variante: Heat Rush, Shimmering Heat, Heat Wild Orchid şi Heat Seduction.

2. Jennifer Lopez - Glow

Succesul înregistrat de Glow a fost o surpriză pentru toată lumea şi a motivat multe celebrităţi să-i urmeze exemplul lui Jennifer Lopez şi să îşi lanseze propriul parfum. Într-un singur an, Glow i-a adus vedetei venituri de 300 milioane de dolari. Aroma sa este una exotică şi atrăgătoare, iar parfumul conţine note de iasomie, portocală, vanilie, iris şi mosc.

3. Elizabeth Taylor - White Diamonds

Lansat în 1991, parfumul lui Elizabeth Taylor a rămas un best-seller chiar şi după mai bine de două decenii. Doar în 2010, linia de parfum White Diamonds a adus încasări de 61,3 milioane de dolari, potrivit Fashionista. Fiind primul parfum lansat de o celebritate care să se bucure de un succes atât de larg, White Diamonds i-a adus lui Elizabeth Taylor statutul de vizionară şi a transformat-o într-un model de urmat pentru multe vedete.

 

White Diamonds este un parfum ideal pentru seară, senzual, cu esenţe florale şi lemnoase. Notele sale includ bergamotă, crin, portocală, garoafă, iasomie, chihlimbar, mosc, paciuli, scorţişoară, iris şi trandafiri.

4. Britney Spears - Curious

Cariera muzicală a lui Britney Spears este de mult timp pe o traiectorie descendentă. Cu toate acestea, parfumul său lansat în 2004 a vândut peste 500 de milioane de sticle în decurs de 5 ani. În doar cinci săptămâni de la lansare, încasările pentru acesta au depăşit 100 de milioane de dolari.

Curious este un parfum floral pentru zi, ideal pentru persoanele romantice. Notele sale includ magnolie, pară, lotus, tuberoză, iasomie, vanilie, lemn de santal şi nu numai.

5. Sarah Jessica Parker - Lovely

Un parfum apreciat atât de cunoscători, cât şi de publicul larg, Lovely a fost lansat în 2005. Sarah Jessica Parker s-a implicat mult în crearea parfumului, care a fost inspirat de parfumurile Skin Musk de la Bonne Bell şi Incense Avignon de la Comme des Garçons, dar şi de un ulei egiptean găsit de actriţă în New York, potrivit Cools.

Un parfum romantic, dar modern, Lovely conţine note de bergamotă, lavandă, măr, mandarină, paciuli, cedru, orhidee, mosc şi chihlimbar.

Sursă foto: Pixabay

Modifică Setările