News

Cele mai elegante apariţii la Premiile Gopo

Cele mai elegante apariţii la Premiile Gopo

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Gopo, desfăşurată la TNB, a fost una a eleganţei pe covorul roşu. Şi una în care pelicula "Un pas în urma serafimilor" a triumfat pe scena Teatrului Naţional

În ciuda frigului care nu se lasă dus nici în luna martie, ei au strălucit pe covorul roşu al Galei Gopo...

Albertina Ionescu
Amalia Enache
Ana Ularu
Dan Chişu şi Alina Chivulescu
Dana Rogoz
Ioana Blaj şi Ducu Ion
Vlad Ivanov şi Rodica Lazăr
Laura Cosoi
Manuela Hărăbor
Medeea Marinescu
Raluca Aprodu şi Tudor Aaron Istodor

Dincolo de eleganţa covorului roşu, iată cine a urcat pe scena Teatrului Naţional pentru a-şi ridica trofeele Gopo...

Diana Cavaliotti (“Ana, mon amour”) a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, categorie la care a concurat cu: Voica Oltean (“Breaking News”), Ela Ionescu (“Dimineaţa care nu se va sfârşi”), Cristina Flutur (“Hawaii”) şi Ofelia Popii (“Portrete în pădure”). Cea mai bună actriţă într-un rol secundar a fost desemnată Diana Spătărescu, cu rolul din “Fixeur“, celelalte nominalizări fiind: Carmen Tănase (“Ana, mon amour”), Simona Bondoc (“Aniversarea”), Rodica Lazăr (“Hawaii”) şi Ana Ciontea (“Mariţa”).

Statueta Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal i-a revenit lui Vlad Ivanov (Un pas în urma serafimilor“), a patra oară căştigător Gopo, la această ediţie aflându-se în competiţie cu: Mircea Postelnicu (“Ana, mon amour”), Andi Vasluianu (“Breaking News”), Tudor Aaron Istodor (“Fixeur”), Alexandru Potocean (“Mariţa”) şi Şerban Pavlu (“Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”). Cursa pentru câştigarea statuetei acordate Celui mai bun actor într-un rol secundar a fost câştigată de Ali Amir (Un pas în urma serafimilor“), el concurând la această categorie chiar cu colegul său de distribuţie, Ilie Dumitrescu Jr., dar şi cu Emanuel Pârvu şi Lucian Ifrim (“Aniversarea”) şi Adrian Văncică (“Ultima zi”).

Pentru categoria Cel mai bun regizor, câştigător a fost Daniel Sandu, cu al său film de debut Un pas în urma serafimilor, celelalte nominalizări fiind: Nae Caranfil pentru “6,9 pe scara Richter”, Călin Peter Netzer pentru “Ana, mon amour”, Iulia Rugină pentru “Breaking News” şi Adrian Sitaru pentru “Fixeur”.

Premiul Gopo pentru cel mai bun film a revenit peliculei “Un pas în urma serafimilor“ - celelalte filme aflate în competiţie fiind “6,9 pe scara Richter” (r. Nae Caranfil), “Breaking News” (r. Iulia Rugină), “Fixeur” (r. Adrian Sitaru) şi “Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (r. Emanuel Pârvu). Cel mai emoţionant moment al serii a fost decernarea premiilor Gopo pentru întreaga carieră actorilor Vladimir Găitan şi George Mihăiţă.

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările