News

Cele mai extravagante nunţi ale vedetelor

de admin

Ei sunt cei care au scris recordurile în materie de nunţi celebre! Cât au cheltuit şi mai ales pe ce? Niciun moft nu e prea mare când e vorba de VIP-uri. Dar cheltuiala mare nu a garantat şi... longevitatea cuplului!

Brad Pitt şi Jennifer Aniston

Spre deosebire de nunta lui cu Angelina Jolie, cea cu Jen a costat 1 milion de dolari în anul 2000 – 50.000 de dolari fiind doar preţul aranjamentelor florale. Dar cu toate că la vremea lor, Brad şi Jen au fost un veritabil power couple, ei se situează doar pe ultima treaptă a acestui top. Abia de-aici în sus încep adevăratele note de plată.

Madonna şi Guy Ritchie

Nunta lor a costat, în acelaşi an 2000, 1,5 milioane de dolari – cei mai mulţi bani fiind alocaţi pentru rochia ei de mireasă (o creaţie Stella McCartney de 80.000 de dolari), dar şi pentru închirierea unui întreg castel scoţian.

Michael Douglas şi Catherine Zeta Jones

Aceeaşi sumă de 1,5 milioane de dolari au plătit-o şi ei în acelaşi an, pentru nunta lor cu 350 de invitaţi, la care au chemat un cor galez cu 40 de voci şi au avut 20.000 de trandafiri crem. Dovada că recordurile unui power couple adevărat rezistă în timp este că tortul lor a fost, la nunta de acum 15 ani, şi mai şi decât tortul lui Kim Kardashian. A avut zece etaje şi a costat, în anul 2000, 7.000 de dolari, ultimele două etaje fiind detaşate pentru a putea fi introdus în sala unde îl aşteptau mirii. La nunta lor desfăşurată la Plaza Hotel, din New York City, au participat Goldie Hawn, Jack Nicholson, Meg Ryan şi Danny DeVito – Gladys Knight şi Art Garfunkel concertând pentru distinşii invitaţi.

Elizabeth Hurley şi Arun Nayar

Cuplu a avut două nunţi în 2007 – una la Castelul Sudeley din Glouchestershire, pentru mireasă, şi una la Platatul Umaid Bhawan, în Jodhpur, pentru mire – un mogul al Indiei. Nota de plată la final: 2,5 milioane de dolari. Dar nici două nunţi nu i-au putut ţine împreună pe cei doi, care au divorţat în 2011.

Tom Cruise şi Katie Holmes

Cei doi au plătit 3 milioane de dolari pe nunta lor din 2006, alegând castelul italian de secol XV Odescalchi – pe malul Lacului Bracciano. Locul a fost luat cu asalt de vedete de primă mână, precum Will şi Jada Smith sau David şi Victoria Beckham. Mireasa a purtat o rochie marca Giorgio Armani.

David Gest and Liza Minnelli

La nunta lor din 2002, desfăşurată la New York, domişoară şi cavaler de onoare au fost nimeni alţii decât Liz Taylor şi Michael Jackson, iar la eveniment au fost prezenţi 850 de invitaţi, printre care Diana Ross şi Lauren Bacall. Atmosfera a fost întreţinută de Tony Bennett şi o orchestră alcătuită din 60 de muzicieni. Şi cu siguranţă au avut parte toţi de tort din plin, căci acesta a avut 12 etaje, a fost decorat cu foiţă de argint şi a costat 40.000 de dolari – cel mai scump tort din istoria nunţilor de celebrităţi, dacă nu ne uităm spre nunţile regale. Notat toală de plată: 4,2 milioane de dolari!

Chelsea Clinton şi Marc Mezvinsky

Trebuia să se afle în acest top măcar o fiică de preşedinte, nu-i aşa? Ei bine, nunta ei a costat 4,8 milioane de dolari, din care: meniul 750.000 de dolari, bijuteriile miresei 250.000 de dolari, corturile cu aer condiţionat 600.000 de dolari, iar aranjamentele florale 500.000 de dolari. Last but not least, tortul lor a fost unul cu 9 etaje, fără gluten, în valoare de 11.000 de dolari.

Justin Timberlake şi Jessica Biel

Cu o nuntă de 6,5 milioane, cuplul stă bine în top. O bună parte din sumă s-a dus pe închirierea complexului hotelier Borgo Egnazia, din Publia, dar şi a clădirilor din jur, pentru a evita prezenţa vreunui paparazzo. Au avut doar 150 de invitaţi, iar mireasa a purtat o rochie Giambattista Valli Haute Couture.

Michael Jordan şi Yvette Prieto

Nunta legendarului star NBA a costat... 10 milioane de dolari. Un preţ pe măsura extravagantului sportiv, căruia i-au cântat Robin Thicke şi Usher. Iar tortul a fost unul de poveste: cu mult rom, ridicat pe şapte etaje şi cu decoraţiuni din cristale. Nu putem decât să ne bucurăm că în fruntea topului se află un astfel de nume cu rezonanţă, căci altfel, locul întâi ar fi aparţinut în exclusivitate lui... Kim Kardashian, care a cheltuit tot 10 milioane de dolari pe cea dintâi nuntă a sa, cea cu Kris Humphries (20.000 de dolari i-a dat doar pe tortul înalt de 2,5 metri şi 2 milioane pe flori). Mai grav este că se pare că la nunta cu Kanye West nu a suportat gândul că s-ar putea situa sub propriul record, aşa încât a făcut tot ce-a ştiut pentru a cheltui mai mult. În jur de 12 milioane! Dar e doar o legendă construită tot de anturajul lui Kim, căci tortul bunăoară, a fost şi mai mic şi mai iesftin – 2 metri şi „doar” 6.700 de dolari!

Foto: WENN

Modifică Setările