Spectacole

Cele mai mari competiţii de schi alpin din România, la Poiana Braşov

Cele mai mari competiţii de schi alpin din România, la Poiana Braşov camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Peste o sută de schiori din întreaga lume vor participa la două dintre cele mai mari competiţii de schi alpin organziate la noi în ţară.

Este vorba despre FIS Children Trophy şi FIS SES 2020 Race - două curse înscrise în caldendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). După trei ediţii extrem de reuşite ale concursului de schi alpin pentru copii şi tineret, FIS Children Trophy, desfăşurate începând cu februarie 2018, Asociaţia de Turism Poiana Braşov împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, adaugă în palmares, în perioada 18 – 21 februarie 2020, o nouă competiţie spectaculoasă de schi: FIS SES 2020 - adresată sportivilor din 19 ţări, inclusiv România.

„În urma demersurilor făcute de Federaţia Română de Schi Biatlon şi, bineînţeles, după ce ne-am dovedit la nivel internaţional capacităţile organizatorice şi de infrastructură competiţională în ultimele două sezoane, am primit şi competiţia FIS SES 2020. Numai faptul că am primit-o în luna februarie, care se ştie că este o lună foarte aglomerată, este un semn clar că încet, dar sigur, vom avea ocazia să organzăm în Poiana Braşov etape şi curse de un nivel superior”, spune Dan Ghiţă, preşedintele FIS Children Trophy. „Aşteptăm 200 de sportivi şi ne vom bucura de prezenţa secretarului general al Federaţiei Internaţionale de Schi, Sarah Lewis”, conchide el.

Organizarea acestor concursuri internaţionale, acreditate de FIS, reprezintă o confirmare a faptului că Poiana Braşov poate găzdui competiţii de avengură în viitor, care se datorează în primul rând investiţiilor semnificative făcute în modernizarea domeniului schiabil. În 2011–2012 staţiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a domeniului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 33 de milioane de euro.

Doar anul trecut au participat la concursul FIS Children Trophy aproape 100 de schiori din 10 ţări, unele dintre ele cu mare tradiţie în schiul alpin: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Liban şi Franţa. FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris încă trei ani în calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările