News

Channing Tatum: Femeile îl plăteau ca să-l atingă! Totul despre trecutul actorului care a fost un stripper de succes

Channing Tatum: Femeile îl plăteau ca să-l atingă! Totul despre trecutul actorului care a fost un stripper de succes

Din stripper a ajuns unul dintre actorii hollywoodieni cel mai bine plătiţi, cu peste 96 de milioane încasări anul trecut. Şi... un sculptor de ocazie, care se lasă inspirat de Auguste Rodin

 

"Fetele au fost cel mai mare factor de distragere a atenţiei pentru mine în şcoală!"
 

El este idolul Magic Mike, care pentru multe femei a reuşit să-l detroneze chiar şi pe Joe Manganiello! Un fost stripper care s-a dezbrăcat de secrete pe marele ecran într-un film chiar despre acest trecut condimentat al lui. Un sex simbol care şi-a croit drum la Hollywood cu trupul său perfect sculptat şi care acum sculptează alte trupuri în atelierul lui, declarându-se un mare admirator al lui Auguste Rodin. E prea mult acest paradox? Nu te pripi să judeci! Channing e un tip dintr-o bucată, care nu se pretinde altceva decât este.


De dragul său, o femeie s-a ascuns în casa lui vreme de zece zile, pretinzându-se menajeră. Noroc că este vorba despre o viitoare reşedinţă a starului, aflată acum în construcţie. Dar cazul ilustrează perfect Tatum-Mania răscolitoare creată de ochii lui verzi şi de fizicul lui făcut pentru a fi dezbrăcat, pe care şi-l întreţine înainte de o filmare sau de o şedinţă foto doar cu pui şi apă. Fără urmă de carbohidraţi şi dulciuri.
Drumul lui spre faimă a început într-o familie de muncitori din Alabama - Glenn Tatum, tatăl lui, lucra în construcţii, iar Kay, mama lui, a avut tot felul de joburi obişnuite, precum vânzătoare în magazin. După ce s-au mutat în Mississippi, Channing a început să manifeste semne de dislexie la şcoală, recomandându-i-se tot felul de suplimente şi stimulente de către doctori. Cumva, în cultura americană se pare că multe sex simboluri au suferit de deficit de atenţie în copilărie şi adolescenţă. Iar el dă şi o explicaţie plină de umor: „Fetele au fost cel mai mare factor de distragere a atenţiei pentru mine în şcoală!“. Dar lăsând gluma deoparte, anii copilăriei nu au fost chiar lini pentru Channing. „Niciodată nu m-am considerat un tip foarte deştept, dintr-o grămadă de motive“, spune el. „Faptul că nu m-am descurcat la început la şcoală m-a afectat. Eşti pus deoparte la ore lângă copiii cu autism şi sindromul Down, aşa că te uiţi în jur şi spui: «OK, şi eu sunt la fel». Iar dacă eşti cu toţi la un loc, nici aşa nu e bine. Te uiţi în jur şi spui: «OK, dar eu nu sunt ca ei!». Tu nu eşti ca nimeni, de fapt. Tu eşti tu!“, continuă actorul, care recunoaşte că şi azi are anumite dificultăţi la acest capitol. „Citesc foarte încet. Când am un scenariu în mână, să te aştepţi să-l citesc de cinci ori mai încet decât orice alt actor aflat de faţă, însă la final ştiu să-ţi spun până în cel mai mic amănunt povestea citită.“


Azi, actorul şi-ar fi dorit să fi fost îndrumat spre lumea artelor ca o terapie. În locul artelor, însă, a fost sportul. Şi nu a fost rău nici aşa. Fotbal şi arte marţiale în cazul lui. Au urmat anii de liceu la Tampa Catholic High School, pe care l-a absolvit în 1998 – fiind votat cel mai atletic elev. Setat pe sport, drumul lui părea cumva pavat: a intrat la Glenville State College în West Virginia cu o bursă pentru fotbal. Dar a abandonat studiile şi s-a întors acasă unde… s-a angajat ca stripper într-un nightclub, cu numele de scenă Chan Crawford. Pentru că se plătea binişor. Dar mai mult decât atât, viaţa i-a demonstrat că o astfel de slujbă a fost chiar destinul său, experienţa de acolo inspirând mai târziu acţiunea din Magic Mike şi Magic Mike XXL, filmele care i-au cimentat celebritatea pe înaltul soclu al sex appeal-ului său. Înainte de Magic Mike, însă, au mai fost trepte. Chan a fost angajat cu 400 de dolari, după o audiţie în Orlando, Florida, ca dansator în clipul lui Ricky Martin pentru piesa She Bangs. Apoi, încetul cu încetul, a intrat în lumea modei ca manechin.
„Tata făcea acoperişuri până a căzut printr-un acoperiş şi şi-a rupt spatele. Mama tot schimba joburile. Ai mei nu au avut nicio legătură cu arta şi nicio pornire artistică. Artele erau cumva considerate din lumea luxului. Eu n-aş putea spune acum nici măcar care era melodia lor preferată. Aşa că atunci când am ieşit în lume, am început să fiu în mod firesc atras de cei care aveau cunoştinţe despre filme, muzică, modă“, povesteşte Chan pentru New York Times. „În anii de modeling la New York eram ca un burete. Absorbeam informaţie şi învăţam tot ce puteam de la toţi cei din jur care ştiau ceva ce eu nu ştiam. Asta mi-a spus mama mereu: «Fii ca un burete!». Aşa că eu am învăţat mai mult de la oamenii din jurul meu decât de la şcoală sau din cărţi“, mărturiseşte cu onestitate Tatum.
După alte câteva apariţii în videoclipuri pentru Sean Paul şi Ciara, dar şi în câteva seriale, rolul din filmul Step Up, realizat în 2006, i-a schimbat viaţa. Atunci a câştigat prima sumă de bani mai consistentă, cu care şi-a cumpărat un Cadillac DeVille de culoarea perlei. Şi tot atunci s-a îndrăgostit nebuneşte de partenera lui din film: Jenna Dewan, cea care i-a devenit soţie trei ani mai târziu, într-o ceremonie organizată la Church Estates Vineyards, din Malibu, California. Jenna, spune Chan, a ştiut de la bun început adevărul despre nopţile nebune, cu fete excitate, care-i îndesau hârtii de 100 de dolari în chiloţii tanga. „Deşi n-au fost decât 8 luni“, se apără Chan referitor la perioada în care a lucrat ca stripper. „Iar dacă aţi şti cum au fost în realitate nopţile mele atunci, vi s-ar părea libidinos!“
 O altă peliculă care i-a marcat parcursul a fost Stop-Loss, din 2008, la filmările căruia l-a cunoscut pe Reid Carolin, cel care avea să-i devină cel mai bun prieten şi asociat la propria casă de producţie, Free Association. La vremea când l-a cunoscut, Reid nu prea dispunea de finanţe, aşa că Chan l-a ajutat să producă un documentar, Earth Made of Glass, despre genocidul din Rwanda, care i-a adus acestuia mai multe premii. Ulterior, Reid i-a returnat favoarea printr-un gest definitoriu pentru cariera lui Chan: a scris scenariul pentru Magic Mike, o peliculă cu un buget de 7 milioane de dolari şi 150 de milioane încasări, bazată chiar pe experienţa lui Channing ca stripper. Iar Tatum şi Reid au demonstrat totodată ce realizări fantastice se pot naşte dintr-o prietenie temeinică.
În 2012, anul în care a apărut Magic Mike, Chan a fost desemnat cel mai sexy bărbat în viaţă de către revista People. Şi tot atunci se lansa şi comedia 21 Jump Street, în care Chan face un cuplu fantastic cu Jonah Hill. Altfel spus, marketizarea lui Tatum a fost genială: a fost propulsat în acelaşi timp ca un sex simbol (Magic Mike) cu mult simţ al umorului şi autoironie (21 Jump Street). Combinaţia perfectă. Una fără alta nu ar fi avut acelaşi efect pentru imaginea lui Chan. El şi Jonah realizează un efect hilar maxim al ideii de reuniune a colegilor de liceu: primul fiind imaginea tipului superpopular şi chiulangiu din liceu, în timp ce Jonah îl interpretează pe fostul tocilar. Prietenul lui, Reid Carolin, spune pe bună dreptate că filmul a avut succes tocmai fiindcă ne uităm la Chan explorându-şi propria viaţă. „Nu ştiu dacă el înţelege cu adevărat cât de bine a ironizat acea parte din el împrumutată personajului: adică tipul hot, plăcut de toate fetele din liceu, jucător de fotbal şi cu rezultate nu foarte strălucite la învăţătură“, spune Reid.
A urmat o perioadă frenetică pentru Chan: pe de-o parte, a tot cules premii cu aceste două pelicule, pe de alta, acasă, soţia lui, Jenna (foto jos), o aducea pe lume pe fiica lor, Everly, la Londra, în mai 2013.

În faţa acestui tumult emoţional, Tatum şi-a găsit şi sursa de echilibru. Şi nu, nu e vorba despre sala de forţă, aşa cum mulţi şi-ar închipui. Ci se cheamă… atelierul de sculptură. O pasiune pe care şi-a descoperit-o prin 2011, în New Mexico, pe când lucra la filmul lui Steven Soderbergh, Haywire. Având o zi liberă de la filmări, a plecat să se plimbe prin oraş şi s-a oprit în faţa unui atelier prin a cărui vitrină a putut zări pe cineva lucrând la o sculptură de proporţii. „Nu ştiu de ce am rămas ţintuit locului, am fost captivat“, povesteşte Chan. „Am simţit, privindu-l pe acel om, că şi eu pot face asta“, continuă actorul, care spune că Auguste Rodin este artistul care-l inspiră cel mai mult. Te aşteptai la una ca asta din partea lui Magic Mike? „Aproape mereu lucrările mele seamănă cu ale lui, deşi ştiu că e nebunesc să îndrăznesc şi doar să pun în aceeaşi propoziţie numele meu cu al lui Rodin. Arta pentru mine a fost un refugiu fantastic atunci când am fost luat cu asalt de Hollywood. Am avut nevoie de asta. Ca actor, eşti extrem de focusat pe propria persoană. Niciodată nu eşti sigur că ţi-a ieşit bine rolul, iar la final, regizorul taie tot ce vrea din ceea ce ai făcut tu, pentru a spune povestea pe care el vrea s-o spună. Pe când cu sculptura, rămâi cu toată munca exact aşa cum o vrei tu, iar rezultatul este chiar adevărul, fără efecte speciale“, spune Tatum. Astfel, în micul lui studio de sculptură pe care şi l-a amenajat în spatele casei lui de pe dealurile Hollywoodului, Chan şi-a găsit spaţiul terapeutic perfect: aici a simţit cu adevărat că evoluează, ducând la rang de artă rădăcinile lui – dacă tatăl lui muncea în construcţii, el sculptează (foto jos). Şi tot aici deţine perfect controlul asupra produsului artistic, lucru care nu este valabil pe platoul de filmare.


Au urmat pelicule ca Foxcatcher (alături de Mark Ruffalo şi Steve Carell), 22 Jump Street, Jupiter Ascending (cu Mila Kunis şi Eddie Redmayne) sau The Hateful Eight, în regia lui Tarantino, cu Samuel L. Jackson şi Kurt Russell - iar în prezent actorul filmează pentru Free Guy, cu Ryan Reynolds.
Când toate păreau că merg strună, însă, Chan a uimit pe toată lumea anunţându-şi divorţul de Jenna – în primăvara anului trecut, după nouă ani de mariaj, cu o fiică ajunsă la vârsta de cinci ani. Actorul atinsese culmile gloriei. Nu mai era cel pe care îl cunoscuse Jenna. Ce a provocat, mai exact, divorţul? El se învinuieşte şi spune că ar fi băut prea mult. Jenna nu numeşte nicio vină anume. S-au apărat unul pe altul frumos şi elegant, ca doi buni prieteni şi parteneri în creşterea lui Everly. Şi ce este interesant în toată această poveste e că un actor care şi-a făcut loc la Hollywood cu fizicul şi a făcut valuri cu trecutul lui de stripper nu are în palmaresul oficial decât… două femei. Doar două. Se ascunde bine sau chiar acesta e adevărul? Cea de-a doua este actuala iubită, cântăreaţa Jessie J.
Primele zvonuri despre legătura dintre actorul de 39 de ani şi artista de 31 au apărut anul trecut în septembrie, după numai o lună zvonul fiind confirmat de revista People, pe baza unei poze care circula pe Twitter, cu cei doi surprinşi în timp ce jucau golf. Oficial, Channing şi Jenna Dewan au depus actele de divorţ abia pe 27 octombrie anul trecut, după ce toţi ochii se întorseseră deja spre noua lui iubită, Jessie J...  În noiembrie, ea s-a arătat cât se poate de entuziasmată la premiera filmului Magic Mike XXL, iar Channing nu s-a mai putut înfrâna în a lăuda prestaţia iubitei lui pe scena Royal Albert Hall. De atunci, cei doi au tot făcut postări pe social media care dovedesc sentimentele ce şi le poartă. El chiar i-a compus o poezie simpatică de amor, cu versul: „Nu mă voi linişti până n-o voi mângâia pe Jess“. Reversul medaliei, când vorbim despre această expunere, este reacţia fanilor lui. Jessie a trebuit să înfrunte valul incredibil de ură îndreptat împotriva sa. „Cred că e ceva în neregulă cu tine dacă o placi pe ea“, a fost unul dintre comentariile de pe Instagram din partea susţinătorilor fostei lui soţii, Jenna Dewan. Cei care o critică spun şi că la mijloc este interesul ei de a-şi upgrada imaginea – pentru că nu a mai lansat nimic notabil după hitul din 2011, Price tag - sau succesul din 2014, Bang Bang, împărţit cu Ariana Grande şi Nicki Minaj. Iar în vreme ce suma din contul ei nu depăşeşte 8 milioane de dolari, Channing este un actor pe val acum, cu încasări în creştere. „Nu pot să cred că ai lăsat-o pe Jenna pentru asta!“, comentează un altul – deşi, cel puţin până acum, se ştie că Channing era singur când a întâlnit-o pe Jessie (foto jos). De notat că Dewan n-a putut sta cu mâinile în sân şi încă din octombrie anul trecut a început să se afişeze în compania actorului Steve Kazee, cu care formează în continuare un cuplu.
Care este, însă, rezultatul valului de critici împotriva lui Jessie J.? Chan o iubeşte tocmai pentru naturaleţea sa pe artista care nu se fereşte să-şi posteze celulita pe Instagram, declarându-le fanilor că ea se acceptă aşa cum este. Cei doi continuă să-şi trăiască nestingheriţi fericirea şi bine fac. La sfârşitul lunii trecute, zâmbeau împreună la vizionarea Magic Mike Live, show-ul pus în scenă pe o scenă londoneză, adaptarea dramatică a celebrului film. „Urmăresc Magic Mike Live cu Magic Mike“, a scris triumfătoare Jessie J.
„Cred în iubire. Şi cred în poveşti frumoase. Dar nu ştiu dacă sunt un tip complicat. Mi-aş dori să fiu. Mi-aş dori să fiu genul ăla de tip profund şi complex. Dar mie pur şi simplu îmi place să mă bucur de viaţă. O singură viaţă avem şi eu am trăit până acum la maximum. Mi-am depăşit constant limitele şi sunt foarte mândru de asta“, spune actorul de 39 de ani.

Modifică Setările