Case Regale

Charlene de Monaco: Ce se-ntâmplă cu prinţesa cea tristă?

Charlene de Monaco: Ce se-ntâmplă cu prinţesa cea tristă? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Are mereu ochii trişti şi privirea stinsă. Foarte rar zăreşti pe chipul ei umbra unui zâmbet, chiar şi când este alături de gemenii ei, Jacques şi Gabriella.

Pe 19 noiembrie, atunci când a apărut alături de întreaga familie princiară din Monaco la ceremonia prilejuită de Ziua Naţională, Charlene părea absentă. De fapt, acesta nu este cel mai potrivit cuvânt: soţia suveranului statului Monaco afişa semne clare de depresie. Prinţesa în vârstă de 41 de ani a apărut la aceste eveniment aşa cum ne-am obişnuit cu toţii: deosebit de şic, aşa cum îi face cinste unei urmaşe a lui Grace Kelly, şi, totodată, deosebit de tristă. Aspect observat de toţi fanii ei şi atitudine afişată chiar şi-atunci când ea şi Albert (61) au apărut la balcon alături de gemenii lor de patru ani.

Nici măcar veselia celor mici n-a reuşit să-i smulgă un zâmbet lui Charlene! Să fie deprimată sau bolnavă fizic? Sau să fie vorba despre veşnicele neînţelegeri cu Prinţesa Caroline de Monaco, sora mai mare a lui Albert, care nu-i face viaţa deloc uşoară fostei înotătoare sud-africane? Aceasta nu are deloc simpatie pentru crizele existenţiale ale lui Charlene şi pentru faptul că aceasta nu-şi respectă obligaţiile princiare. Iar pauza de două luni pe care Charlene şi-a luat-o de la apariţiile oficiale a pus paie pe foc. Aceasta n-a participat la ceremoniile care au marcat încoronarea noului împărat al Japoniei, Naruhito, deşi soţia lui Albert l-a însoţit pe acesta şi pe copiii lor pe tărâm nipon. Cu toate acestea, Charlene n-a catadicsit să apară şi la pomposul eveniment. Chipul ei trist nu este, însă, o noutate pentru monegasci. Au trecut opt ani de când aceasta i-a spus „Da“ lui Albert şi de când viaţa ei a devenit ca a unui canar închis într-o colivie de aur. Un canar care a încercat, însă, să fugă de nu mai puţin de trei ori, înainte de nuntă. Prima dată, Charlene se afla la Paris, acolo unde proba rochia de mireasă creată de Giorgio Armani.

Tânăra sud-africancă a vrut să se refugieze în ambasada ţării sale, însă a fost forţată să se întoarcă. A doua oară, s-a întâmplat pe când ea şi Albert asistau la Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo, însă bodyguarzii prinţului au oprit-o şi de data aceasta. Ei bine, ultima încercare a avut loc chiar cu câteva ore înainte de nunta din 2011, atunci când o Charlene disperată a plănuit să fugă cu un elicopter. O încercare sortită eşecului, cu atât mai mult cu cât lui Charlene i se oprise deja paşaportul şi nu mai putea părăsi ţara. De atunci, Charlene şi-a acceptat condiţia de prizonieră într-o ţară atât de străină ei, iar divorţul chiar nu este o opţiune. O astfel de acţiune ar însemna pierderea celor doi copii, singurii care mai reuşesc să arunce o umbră de seninătate pe chipul ei.

Modifică Setările