Royal Babies

Charles, Anne, Andrew şi Edward: Patru fraţi şi nimic în comun

Charles, Anne, Andrew şi Edward: Patru fraţi şi nimic în comun

The Royal Family in the grounds of Frogmore House, Windsor, Berkshire. Left to right: Prince Edward, Queen Elizabeth II, Duke of Edinburgh, Princess Anne, Prince Andrew, and Prince Charles. (Photo by PA Images via Getty Images)

Pe cât de apropiaţi au fost şi sunt fiii lui, pe atât de rece şi distantă a fost relaţia Prinţului Charles (69) cu cei trei fraţi ai săi, Prinţesa Anne (67) şi Prinţii Andrew (58) şi Edward (54). O relaţie care s-a răcit pe măsură ce fiii reginei au înaintat în vârstă. De la stânga la dreapta: Prinţul Andrew, Prinţul Charles, Prinţul Phillip, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward „Nu prea exista mare legătură între ei, cu excepţia evenimentelor de familie şi a celor oficiale. Erau suspect de distanţi şi duceau vieţi separate. Nu se sunau doar pentru a vorbi despre vieţile lor, aşa cum fac mulţi fraţi şi surori. Totul era foarte rece“, povesteşte un fost angajat regal pentru presa britanică.

Spre deosebire de Harry şi Will, care au hobby-uri comune, în frunte cu sportul, în cazul acestor fraţi, preocupările sunt cât se poate de diferite. Charles este interesat de tot ceea ce are legătură cu mediul înconjurător, peisajele rurale şi arhitectura. Anne, ca şi fiica sa, Zara Phillips, este obsedată de cai. „Dacă nu mănâncă fân şi nu trage pârţuri, n-o interesează!“, îi descria odată tatăl ei, Prinţul Philip, obsesia.

Regina, Philip şi cei patru copii ai lor, la Frogmore House din Windsor

Cât despre Andrew şi cel mai puţin cunoscut copil al Reginei Elisabeta, Prinţul Edward, aceştia au încercat succesul în lumea afacerilor şi a producţiilor TV. Da, aţi citit bine! În 1987, Edward a venit cu ideea unui concurs caritabil denumit It’s a Royal Knockout, care a fost difuzat pe BBC, într-o ediţie singulară.

Un concurs în care Edward, Anne şi Andrew, împreună cu celebrităţi precum John Travolta, participau la tot felul de joculeţe, îmbrăcaţi în haine de epocă, lucru de care Charles s-a arătat cât se poate de ruşinat.

1965. Poză de familie, minus Prinţul Andrew

Furios de-a binelea a fost abia în 2001, când compania de producţie a fratelui săi mai mic a filmat un documentar la colegiul St. Andrews, acolo unde învăţa fiul său, William. Şi asta într-o perioadă în care presa britanică a fost de acord să oprească vânătoarea dezlănţuită asupra tânărului prinţ. „Doamne, este un prost!“, a reacţionat atunci Charles.

Charles, Anne, Andrew şi Edward îşi continuă şi azi relaţia oficială. Îi veţi vedea mereu adunaţi la nunţi, botezuri şi chiar înmormântări regale şi la evenimentele oficiale cu prezenţă obligatorie. Îi veţi vedea afişând zâmbete regulamentare pentru portrete oficiale, aşa cum o fac de-o viaţă.

Foto: guliver/getty images