News

Charlie Ottley face un nou cadou României! Al cincilea episod din seria "Wild Carpathia", susţinută de Prinţul Charles, va avea premiera azi

Charlie Ottley face un nou cadou României! Al cincilea episod din seria "Wild Carpathia", susţinută de Prinţul Charles, va avea premiera azi camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Ultimul episod al îndrăgitei serii realizate de jurnalistul şi producătorul britanic va fi lansat azi.

Larg apreciată şi promovată internaţional, seria britanică "Wild Carpathia", susţinută de Prinţul Charles şi Principesa Margareta, a fost tradusă în 11 limbi şi văzută de telespectatori din 110 ţări din întrega lume. Serialul realizat de producătorul şi jurnalistul britanic Charlie Ottley ajunge la final cu acest al cincilea episod, filmat în întregime şi prezentând România în timpul iernii.

TVR 1 difuzează în premieră pentru România acest ultim episod al seriei joi, 19 septembrie, începând cu ora 22.00.

„Ştiam de la început ce proiect ambiţios va fi şi cât de multă muncă va presupune. Nimeni nu a reuşit să surprindă până acum iarna românească în întreaga ei desfăşurare. Am filmat deseori în -20 de grade, când camerele de filmare şi dronele îngheţau efectiv şi apoi se abureau imediat ce ajungeam în interior. Surprinderea vieţii în sălbăticie a presupus săptămâni în şir de supraveghere a animalelor în locuri complet necunoscute, neprietenoase, dar tot ce avem filmat este cât se poate de autentic românesc în ceea ce priveste viaţa în sălbăticie de pe teritoriul ţării, complet diferit de ceea ce poate aţi văzut până acum”, punctează autorul seriei, Charlie Ottley.

Documentarul cu durata de o oră surprinde noi locuri absolut fabuloase din ţara noastră şi oferă un portret al vieţii din Carpaţi în timpul iernii româneşti, în acelaşi timp prezentând evenimente şi puncte de atracţie de pe teritoriul României.

„Fiind ultimul episod, am vrut să punctăm şi temele care au fost abordate în episoadele anterioare şi în special aceea că un turism sustenabil este esenţial pentru viitorul economiei ţării. Dar acest ţel poate fi atins numai dacă protejăm moştenirea naturală şi culturală a României. Sper ca toată lumea să fie de acord că acest episod este cel mai impresionant din punct de vedere vizual, al imaginilor suprinse, dintre toate episoadele seriei şi aduce toate argumentele în favoarea ideii că România merită să fie vizitată oricând, chiar şi în cele mai reci luni ale anului”, adaugă Ottley.  

Românii pot viziona ultimul episod al documentarului "Wild Carpathia" la TVR1 şi TVR Internaţional azi, 19 septembrie, la ora 22.00.

Tot azi, filmul Wild Carpathia – Winter is Coming are premiera de gală la Hotelul Sheraton din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Modifică Setările