News

Cinci tendinţe în designul interior

Cinci tendinţe în designul interior camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Designul interior a suferit numeroase modificări de-a lungul anilor, anumite elemente demodându-se, iar altele revenind printre preferatele designerilor.

Dacă eşti pe punctul de a-ţi amenaja locuinţa sau de a face o schimbare în ceea ce priveşte designul interior, probabil că te întrebi ce elemente sunt acum în tendinţe.

În acest moment se poartă materialele naturale şi durabile, se poartă calitatea şi unicitatea şi se poartă armonia, confortul şi eleganţa, motiv pentru care te sfătuim să alegi cu grijă fiecare element în parte. Dacă tot a venit vorba de materiale durabile şi de calitate, trebuie să ştii că cele mai frumoase usi de interior nu le vei găsi în cadrul magazinelor de construcţii şi bricolaj, care nu sunt dedicate acestui tip de produse. În schimb, îţi recomandăm să apelezi la un magazin specializat în uşi de interior, unde vei găsi o gamă variată de modele de uşi cu o calitate ridicată.

În ceea ce urmează îţi vom prezenta câteva elemente care se află în preferinţele designerilor de interior şi care ar putea să-ţi transforme casa într-un loc călduros, primitor, simplu şi elegant:

Materiale naturale

Designul interior încurajează apropierea de natură, astfel că, printre tendinţe se numără materialele naturale. Lemn, sticlă, piatră sau metal, toate acestea pot fi integrate cu uşurinţă în amenajările interioare. Lemnul este materialul ce poate fi cel mai uşor integrat în orice design. Astfel, poţi opta pentru mobilier din lemn, parchet şi uşi din lemn sau chiar elemente de decor cu accente din lemn. Când vine vorba de materiale naturale pentru amenajările interioare, piatra este unul dintre cele mai apreciate, deoarece este un material rezistent, durabil şi cu un aspect unic şi rafinat. Aceasta poate fi utilizată pentru placarea pereţilor sau a podelei, pentru şeminee, blaturi de bucătărie, cât şi decoraţiuni. Şi sticla este un material ce oferă un plus de stil oricărui design. În acest sens, poţi apela la o măsuţă de cafea din sticlă sau decoraţiuni şi corpuri de iluminat din sticlă.

Plante verzi

Orice încăpere va prinde viaţă cu ajutorul unor plante verzi. Pentru un plus de stil, poţi opta pentru ghivece cu un aspect interesant, care pot înlocui obiectele decorative. Astfel, vei obţine un ambient primitor cu ajutorul unui decor calm, simplu şi natural. Totuşi, dacă nu vrei să-ţi baţi prea mult capul cu plantele naturale, poţi apela la aranjamente artificiale. Dacă acestea sunt calitative şi au un aspect cât mai natural, pot da un aer foarte interesant oricărei încăperi.

Piese de mobilier multifuncţionale

Locuinţa este locul în care trebuie să te simţi confortabil şi să te poţi relaxa, iar pentru a avea parte de confortul dorit, o poţi amenaja astfel încât să ai la îndemână tot ce ai nevoie. În acest sens, mobilierul multifuncţional este foarte practic, iar dacă spaţiul amenajat este de dimensiuni mici, acest tip de mobilier este fix ceea ce ai nevoie. Astfel, poţi opta pentru o măsuţă de cafea din lemn sau canapea extensibilă cu spaţiu de depozitare, poţi alege un pat cu ladă, unde să poţi depozita lenjeria de pat, cât şi o oglindă cu rol decorativ, ce ascunde rafturi încăpătoare.

Amenajarea în stil vintage şi industrial

În tendinţele de design interior se află şi elementele în stil vintage. Astfel, poţi combina materiale textile elegante de calitate, precum catifeaua, cu obiecte vintage, mobilier din lemn şi decoraţiuni cu un aspect deosebit. În acest fel, vei obţine un decor elegant, luxuriant şi primitor.

Şi stilul industrial se află printre preferinţe în materie de amenajări interioare, astfel că poţi opta pentru elemente din cupru sau lemn cu aspect uzat şi pentru finisaje imperfecte, precum pereţi din cărămidă sau beton.

Culori şi texturi

Culorile au un rol important în ceea ce priveşte amenajările interioare, având o influenţă mare asupra stării de spirit pe care o emană încăperea. Printre nuanţele preferate ale designerilor se află galbenul aprins, albastrul oceanic şi verdele smarald. Acestea dau viaţă încăperii şi transformă orice design în unul primitor. În cazul în care vrei să optezi pentru un design în stil industrial, trebuie să ştii că în paleta cromatica intră nuanţe de bej, gri şi maro, cât şi culori metalice. În ceea ce priveşte texturile, sunt recomandate cele naturale. Astfel, poţi opta pentru bumbac sau mătase şi chiar pentru in şi lână. În cazul în care vrei o încăpere călduroasă şi confortabilă, poţi apela la perne din materiale moi şi pufoase, cât şi pentru pături cu aspect cozy.

Acum, că ştii care sunt tendinţele actuale, poţi alege ceea ce ţi se potriveşte şi, de ce nu, le poţi combina astfel încât spaţiul să îţi reflecte complexitatea.

Sursa foto: newhouse, leemelina08

Comentarii

Modifică Setările