News

Cine a fost bărbatul care i-a stat alături lui Jackie Kennedy în ultima parte a vieţii?

Cine a fost bărbatul care i-a stat alături lui Jackie Kennedy în ultima parte a vieţii? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

El a fost ultima iubire a lui Jackie Kennedy.

Bărbatul care i-a stat alături văduvei lui John F. Kennedy în ultima parte a vieţii acesteia, înainte ca legendara femeie să treacă în nefiinţă, răpusă de cancer limfatic în anul 1994. Cei care i-au fost aproape lui Jackie în ultimele ei zile au fost copiii ei, Caroline şi John Jr, dar şi partenerul de viaţă de care puţini ştiau, numitul Maurice Tempelsman (foto dreapta).

Deşi despre Tempelsman se credea că este mai degrabă un bun amic şi un companion al lui Jackie, realitatea pe care puţini o cunosc este că bărbatul a fost ultima ei mare dragoste, partenerul ei amoros din ultimul deceniu de viaţă, alături de care Jackie a dus o existenţă armonioasă şi liniştită. Bărbatul era diferit de ceilalţi doi care i-au marcat viaţa lui Jackie: chipeşul JFK sau carismaticul Aristotel Onassis. Mic de statură şi chel, Maurice s-a născut într-o familie de evrei ortodocşi din Belgia, urmându-şi părinţii în New York atunci când aceştia s-au stabilit acolo. 

La doar 21 de ani, acesta a devenit milionar în dolari după ce a dat lovitura în industria comerţului cu diamante. Maurice a cunoscut-o pe Jackie în anii 50, pe când aceasta era căsătorită cu John F. Kennedy, bărbatul de origine belgiană învârtindu-se, deja, prin înalta societate americană. Cei doi au fost, deci, prieteni de-o viaţă, dar s-au apropiat după ce Jackie s-a stabilit la New York, după moartea celui de-al doilea ei soţ, magnatul grec Onassis. 

Deşi cei doi deveniseră inseparabili, nu s-a pus problema căsătoriei: Maurice era încă însurat cu soţia lui evreică, mama celor trei copii ai lui, chiar dacă aceştia trăiau de mult timp vieţi separate. Bărbatul era prea credincios pentru a divorţa. În schimb, acesta a trăit împreună cu Jackie în apartamentul ei din Fifth Avenue, New York, până la moartea ei, la vârsta de 64 de ani.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările