Case Regale

Cine a fost prima mare iubire a Prinţului Philip? O americancă înaltă, slabă şi blondă cu ochi albaştri, opusul Elisabetei

Cine a fost prima mare iubire a Prinţului Philip? O americancă înaltă, slabă şi blondă cu ochi albaştri, opusul Elisabetei camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Prinţul Philip n-a avut mereu 90 de ani. Odată, răsposatul soţ al reginei a fost tânăr şi fermecător.

Aşa l-a cunoscut şi Regina Elisabeta în 1939, pe când ea avea 13 ani, iar el 18, momentul în urma căruia suverana s-a îndrăgostit iremediabil. Cât despre Philip, tânărul cadet de la Institutul Regal de Marină, acesta nu se afla la prima lui poveste de iubire.

La cei 18 ani ai săi, avusese deja câteva iubite, printre care şi numita Cobina Wright, o tânără actriţă americană pe care o cunoscuse în timpul unei vacanţe la Veneţia. După ce terminase colegiul, la vârsta de 17 ani, Philip şi-a petrecut vara la Veneţia, în casa mătuşii sale, Aspasia a Greciei şi a Danemarcei. 

Tatăl lui Philip, Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, unul care trăia deja în exil, îi ceruse acestei mătuşii să aibă grijă de Philip şi să-l ţină departe de fete. Cu toate acestea, Philip era un tânăr fermecător şi sociabil, iar fetele roiau în jurul lui. La rândul lui, acesta se oferea să le conducă acasă, cu barca, pe cele care-i atrăgeau atenţia. 

Una dintre acestea a fost actriţa americană Cobina Wright, a cărei mamă obişnuia să organizeze petreceri la Veneţia în timpul şederii lui Philip din anul 1938. Fata era înaltă, slabă, blondă cu ochi albaştri, cu doar două luni mai tânără decât Philip. În acel an, aceasta semnase deja un contract cu prestigioasa casă de filme 20th Century Fox.

Philip îi căzuse în mreje şi voia cu disperare să se căsătorească cu aceasta, însă Cobina nu era la fel de hotărâtă. În schimb, aceasta s-a măritat cu un caporal american bogat, dar a dezvăluit peste ani că Philip a fost una dintre marile ei iubiri.

Comentarii

Modifică Setările