Beauty

Cine decide dacă eşti frumoasă sau nu?

Cine decide dacă eşti frumoasă sau nu?

Cine decide dacă eşti frumoasă sau nu? Cine te obligă să nu mergi la plajă împreună cu prietenele deoarece ţi se pare că nu araţi bine în costum de baie? Cine te forţează să iei decizia de a nu aborda persoana care îţi face inima să bată mai tare, să nu ceri o mărire de salariu, să nu urmezi cursul de yoga care te interesează deoarece nu te simţi la înălţime?

Lipsa de încredere în sine este cam greu de gestionat. Ne bântuie în toate activităţile şi în interacţiunile sociale. Şi nu înţelegem întotdeauna de ce ne simţim aşa. Un lucru care afectează o muţime de persoane.

Săptămâna trecută am decis să merg la cumpărături şi să cumpăr parfumuri (o activitate pe care o detest de obicei şi pe care încerc să o evit pe cât posibil) şi parcă m-am simţit mai bine. Mă simţeam mai bine plimbându-mă, căutând un magazin parfumuri, parcă am început să mă simt mai frumoasă chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Îmi amintesc că, în perioada adolescenţei, aveam obiceiul să plâng în cabinele de probă. Nu ştiu de ce mă detestam chiar aşa. Un adevărat festival de insulte şi nesiguranţă.

Cauzele nesiguranţei noastre

Indiferent de progresele pe care le fac (este o adevărată luptă), întotdeauna am parte de recidive. Mi se pare că sunt frumoasă în general însă există situaţii în care mă simt cu adevărat neajutorată. Nu înţeleg de ce mă simt aşa uneori.

Nu poate fi un lucru instinctiv. Nimeni nu îşi spune: Mă voi urî azi. Există fără îndoială ceva sau cineva, undeva, care decide cum ar trebui să ne simţim. Industria media? Industria fashion? A frumuseţii?

În realitate, câte puţin din toate.

Dacă există o chestie care vinde (fie este vorba de haine, ştiri, produse pentru piele), aceea este nesiguranţa. Este extrem de profitabil pentru companii să te facă să crezi că depinzi de ele pentru a fi bogată/puternică/frumoasă/sexy.

Pntru a crea o nevoie în tine, este nevoie să se joace cu mintea ta o perioadă bună de timp. Să îţi expună unele corpuri standard. În viaţa de zi cu zi suntem expuşi unei estetici uniforme, propulsate în mare parte de media socială.

Nu mai există loc pentru tatuaje,pentru părul vopsit, pentru rotunjimi, pentru fetele cu muşchi, pentru femeile de culoare şi pentru stilul mai excentric.

Bineînţeles, încrederea în sine depinde de zeci de factori: familia, prietenii, trecutul tău, caracterul tău...drept urmare, începând de azi să ne oferim libertatea de a gândi ce vrem de corpul nostru. Să ne oferim dreptul de a ne iubi.

 

 

Comentarii

Modifică Setările