Vedete

Cine e Ghislaine Maxwell, iubita lui Jeffrey Epstein, cel care a abuzat sexual ani în şir numeroase minore

Cine e Ghislaine Maxwell, iubita lui Jeffrey Epstein, cel care a abuzat sexual ani în şir numeroase minore camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Complice sau victimă colaterală? Aceasta e întrebarea despre partenera lui Jeffrey Epstein, cel care a abuzat sexual ani în şir numeroase minore, dar a murit în închisoare înainte de a-şi începe ispăşirea pedepsei.

Luna trecută, Ghislaine Maxwell a fost, în sfârşit, arestată. De când Jeffrey fusese judecat, închis şi apoi găsit mort, nu se mai ştiuse nimic despre ea. Parcă o înghiţise pământul. Acum, însă, toate victimele lui Epstein şi opinia publică îşi îndreaptă asupra ei furia care rămăsese suspendată în neant la aflarea veştii şocante că principalul vinovat murise în închisoare. S-a sinucis Epstein prin spânzurare ori moartea lui a fost o crimă comandată de la nivel înalt, pentru că şi în al treisprezecelea ceas el a crezut că va scăpa de pedeapsă şantajând nume grele cu secretele pe care le deţinea despre viaţa intimă a acestora?

O mai făcuse o dată în 2008 - atunci Epstein a pledat vinovat în faţa acuzaţiei că a întreţinut un act sexual cu o minoră, a primit drept pedeapsă 13 luni de închisoare - dar a convins autorităţile să iasă liber la birou 6 zile pe săptămână! De ce nu i-ar mai fi mers şi acum? Moartea lui a născut noi teorii conspiraţioniste. Iar Ghislaine n-ar avea de unde şti ce s-a întâmplat pentru că, susţineau avocaţii ei, ea nu mai fusese în contact cu el de peste 10 ani! Aceasta era iniţial apărarea sa, demontată apoi de mailurile către el şi de la el descoperite de procurori, datând din 2015. Închisă fără opţiunea cauţiunii în centrul metropolitan de detenţie Brooklyn (New York), Ghislaine îşi aşteaptă, acum, judecata, programată pentru iulie 2021.

Este chiar închisoarea din cartierul unde s-a născut Epstein, într-o familie de evrei, în urmă cu 67 de ani. Abia împlinise 21 de ani când a început lungul lui şir de înşelătorii, angajându- se ca profesor de algebră la un liceu pentru elite, deşi nu avea nicio diplomă sau pregătire specializată în domeniu. Epstein nu a absolvit, de altfel, nicio facultate. Ulterior, a început să lucreze ca broker pe Wall Street - acolo unde şi-a exersat cel mai mult abilităţile de manipulare, fiindcă astfel şi-a construit averea: intrând pe sub pielea unor oameni bogaţi şi influenţi, precum Leslie Wexner, fondatorul Victoria’s Secret, jonglând şi extorcând sume uriaşe de bani.

Astfel, Epstein rămâne cel mai misterios mogul din istoria Americii: unul despre care se spunea că este miliardar, care stătea în cel mai scump apartament din New York şi era prieten cu toate numele importante, de la actori la regalităţi precum Prinţul Andrew şi politicieni ca Bill Clinton şi Donald Trump, dar despre care nu este foarte clar nici cum şi-a făcut averea, nici exact câtă avere avea. Dacă ar fi să ne ghidăm după testamentul pe care şi l-a făcut din închisoare, cu doar două zile înainte să moară, documentul listează active de apoape 577 milioane de dolari, unicul lui moştenitor fiind fratele său, Mark. Un interviu din 2002 din New York Magazine îl prezenta pe Jeffrey drept o figură în stil Gatsby - putred de bogat, organizator al unor petreceri la care toţi oamenii cunoscuţi voiau să vină şi să fie văzuţi. Acum, însă, niciunul nu şi-ar mai recunoaşte prietenia cu el: Clinton, bunăoară, care l-a vizitat la proprietatea lui de pe insula privată pe care o deţinea în Caraibe, unde abuzurile minorelor se desfăşurau nestingherite, s-a dezis total de numele Epstein.

La fel a încercat şi Prinţul Andrew, care chiar a fost pozat cu o minoră cu care apoi a făcut sex în Caraibe. Prinţului Andrew acest scandal i-a îngropat definitiv imaginea. Investigaţiile din Florida au arătat că Epstein a plătit zeci de fete de 14 şi 15 ani ca să îl maseze - convingândule apoi să îl masturbeze, să îi facă sex oral, pe multe dintre ele violându-le sau forţându-le să participe la sex în grup ori să întreţină relaţii sexuale cu distinşii lui invitaţi. Pentru multe dintre aceste minore dezorientate şi provenite din medii defavorizate, abuzul a fost mai ales psihic. La o vârstă la care nu ştii pe ce lume eşti, un om puternic şi bogat îţi promite că te va scoate din sărăcie dacă faci tot ce-ţi cere el - dacă nu, viaţa ta va fi şi mai neagră decât înainte...

Modifică Setările