News

Cine e Viorica Dăncilă, cea de-a doua femeie propusă pentru postul de premier FOTO

Cine e Viorica Dăncilă, cea de-a doua femeie propusă pentru postul de premier FOTO camera-retro icon Vezi galeria 25 poze

După Sevil Shhaideh, PSD a propus o altă femeie pentru postul de prim-ministru. Iată cine este candidata şi cine a propus-o în această funcţie.

Viorica Dăncilă a fost propunerea preşedintelui executiv, Niculae Bădălău, pentru funcţia de premier, agreată şi de vicepremierul Paul Stănescu.

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD - Oraş Videle.

La 21 ianuarie 2009, devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de catre Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD în iunie 2009 şi apoi în mai 2014.

Acum, Viorica Dancila este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Soţul său, Cristinel Dăncilă, este manager la OMV Petrom. Cei doi au un băiat pe nume Victor. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, soţii Dăncilă deţin un teren intravilan, un apartament şi o casă de vacanţă în Valea Râşnoavei, 45.000 de euro în bănci.

Ca stil, Viorica Dăncilă preferă deux-piece-urile tip Chanel, redingotele, rochiile colorate cu printuri şi arabescuri, dar şi stilul popular.

Modifică Setările