News

Cine este Kamala Harris, femeia din spatele lui Joe Biden? Are origini hinduse, se visează preşedinte al SUA, s-a măritat la 50 de ani şi n-are copii

Cine este Kamala Harris, femeia din spatele lui Joe Biden? Are origini hinduse, se visează preşedinte al SUA, s-a măritat la 50 de ani şi n-are copii camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

În cazul în care democratul Joe Biden va câştiga alegerile din SUA, ea va scrie propria ei istorie.

Kamala Harris ar putea fi prima femeie şi prima persoană de culoare din istoria Americii care ar deţine funcţia de vice-preşedinte. Mulţi comentatori politici spun că senatoarea Kamala Harris ar fi, de fapt, figura cheie în această campanie prezidenţială şi că aceasta ar putea face rocada cu mult mai bătrânul Biden, odată ajunşi la Casa Albă. 

Cine este, aşadar, democrata Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani?

Actuala senatoare de California s-a născut în localitatea Oakland, în statul pe care în reprezintă în Senat, într-o familie de imigranţi: mama ei era născută în India, iar tatăl în Jamaica. După divorţul părinţilor ei, Harris a fost crescută de mama ei hindusă, Shyamala Gopalan Harris, de profesie cercetător în domeniul cancerului şi activistă a drepturilor omului. 

Cu toate că mama ei era hindusă, aceasta le-a indus Kamalei şi surorii sale mai mici, Maya, cultura afro-americană din regiunea în care acestea locuiau. Ambiţioasa Kamala a avut parte de o educaţie riguroasă, studiind şi absolvind facultatea de Drept la Universitatea Howard. Peste ani, aceasta a ajuns la apogeul carierei sale atunci când a ocupat funcţia de procuroare generală a Californiei în 2010, fiind realeasă în 2014.

Cum doar cerul este limita pentru Harris, în 2017, a atins apogeul ei politic (până acum): a devenit senator al Statelor Unite pentru California, în 2017. Anul trecut, a visat şi mai sus şi şi-a lansat candidatura pentru preşedinţie din partea Partidului Democrat, însă a pierdut în favoarea actualului candidat, Joe Biden. 

Şi pe plan personal, Kamala are o viaţă destul de aşezată, deşi aceasta a făcut pasul către altar de-abia în 2014, la 50 de ani. Kamala este căsătorită cu avocatul Douglas Emhoff, după ce acesta a divorţat de prima lui nevastă, în 2008. 

Harris nu are copii, dar aproape că i-a adoptat pe cei ai soţului ei din primul lui mariaj, Cole şi Ella. 

Să fi fost ambiţiile politice ale Kamalei mai importante decât maternitatea şi chiar mariajul?

Comentarii

Modifică Setările