Case Regale

Cine este Prinţul Kyril al Bulgariei? Un playboy cu origini spaniole care s-a iubit cu Brooke Shields şi-a petrecut cu Prinţesa Diana

Cine este Prinţul Kyril al Bulgariei? Un playboy cu origini spaniole care s-a iubit cu Brooke Shields şi-a petrecut cu Prinţesa Diana camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Moştenitorul coroanei bulgăreşti, una care nu mai există de ceva vreme, este, de fapt, un cetăţean al lumii, fără mari legături cu ţara vecină, în afara faptului că flutură un titlu regal cu o valoare incertă.

Născut la Madrid, educat la Princeton, în Statele Unite (prilej cu care a întâlnit-o pe una dintre presupusele sale iubite, actriţa Brooke Shields), şi rezident la Londra, prinţul acum în vârstă de 56 de ani a fost, în anii ‘80, un monden destul de prezent în paginile tabloidelor spaniole, graţie poveştilor lui amoroase extrem de picante, una dintre cuceririle lui fiind nimeni alta decât Brooke Shields. Un nume cunoscut în Bulgaria şi Spania, acest prinţ nu are parte, în restul lumii, de notorietatea altor figuri regale europene şi veţi vedea în rândurile de mai jos de ce. Cine este, de fapt, Prinţul Kyril al Bulgariei?

Venit pe lume pe 11 iulie 1964, acesta este al doilea născut al fostului Rege Simeon al II-lea al Bulgariei, cel care a ocupat şi funcţia de prim-ministru între 2001 şi 2005, şi al soţiei acestuia, spanioloiaca cu origini nobile Doña Margarita Gómez-Acebo y Cejuela. La naştere, acesta a primit titlul de Prinţ de Preslav şi de Duce de Saxonia şi nimic din originile lui nu este bulgăresc, la fel ca în cazul familiei regale româneşti. Dinastia din care se trage din partea tatălui este cea germană de Saxe-Coburg şi Gotha, în timp ce, din partea mamei, are sânge de marchiz spaniol. Kyril şi cei patru fraţi ai săi n-au văzut, de altfel, lumina zilei pe pământ bulgăresc, căci, în 1946, familia regală a fost exilată din această ţară, oferindu-i-se, în cele din urmă, azil politic în Spania. Prin urmare, toţi copiii fostului rege s-au căsătorit cu cetăţeni spanioli şi şi-au construit în principal existenţa acolo.

Cât despre Kyril, acesta a pus ochii pe una dintre cele mai mondene figuri feminine din Spania, o descendentă a unei distinse familii de nobili din Mallorca, pe numele ei complet María del Rosario Nadal y Fuster de Puigdórfila. Cunoscută, mai scurt, ca Rosario Nadal, fosta manechină muză a designerului Valentino se impunea ca una dintre cele mai frumoase şi elegante femei din Spania. Când aceasta s-a măritat cu prinţul ei, fie el şi unul rămas fără coroană, în 1989, nunta a fost un eveniment monden de top în regatul spaniol, celebrat în Palatul Almudaina din Palma de Mallorca, cu participarea unor nume importante precum pe atunci Prinţul Felipe al Spaniei. De altfel, Kyril şi noua lui soţie nu erau doar apropiaţi ai familiei regale spaniole, ci şi ai unor celebrităţi de la Hollywood, cu care au fost surprinşi socializând cu diferite ocazii, precum Gwyneth Paltrow şi Hugh Grant.

Mai mult, Kyril şi Rosario ajunseseră într-un grup social care o includea şi pe regretata Prinţesă Diana. Co-fondatorul casei Valentino a postat, recent, pe Instagram o fotografie din anii ‘90, în care Diana apare la o plimbare cu iahtul pe coasta Italiei, alături de Prinţul Kyril şi Valentino. Nu-i de mirare, cu aşa anturaj, că prinţul bulgar şi soţia sa au fost incluşi deseori pe lista celor mai bine îmbrăcate cupluri din Spania. Cei doi au devenit părinţi de trei ori, ai fiicelor Mafalda-Cecilia şi Olimpia şi ai fiului Tassilo, iar mariajul lor părea idilic, aşa că veste separării lor din 2009 a căzut ca o lovitură în peisajul înaltei societăţii spaniole. Asta cu atât mai mult cu cât cei doi n-au făcut niciodată public motivul divorţului.

După ruptura de Nadal, Prinţul Kyril s-a stabilit în Londra, acolo unde lucrează pe post de consilier financiar la o firmă de investiţii, semn că şi cei născuţi cu titluri de prinţ pot face carieră şi se pot întreţine singuri. Domeniul în care activează i-a facilitate întâlnirea cu afacerista britanică Katharine Butler, în vârstă de 53 de ani, cu care a început o relaţie în 2017. Fiică a unui diplomat englez şi fostă profesoară de istoria artei, iubita prinţului bulgar a fondat, printre altele, o companie de închiriere de biciclete în Londra, numită Freebike.

Cei doi locuiesc într-un castel din secolul al XVII-lea din comitatul Dorchester, deţinut de Katharine şi care a aparţinut, odată, Contelui de Suffolk, lucru care îl readuce, cumva, pe Kyril acolo unde îi este locul. În sânul vechii aristocraţii.

Foto: Profimedia, Getty Images

Comentarii

Modifică Setările