News

Cine este soţia lui El Chapo, Lordul drogurilor? VIDEO

Cine este soţia lui El Chapo, Lordul drogurilor? VIDEO

"Este trist că lumea ne judecă fără să ne cunoască", spunea acum 4 luni fosta regină mexicană a frumuseţii Emma Coronel Aispuro, soţia lui El Chapo

Era o replică pe care o dădea nu oriunde, ci chiar în reality show-ul VH1 Cartel Crew, lucru care a înfuriat atunci multă lume. De ce un post TV atât de iubit şi respectat precum VH1 difuza un material menit să pună într-o lumină favorabilă consoarta unui om condamnat chiar anul trecut la New York la închisoare pe viaţă - plus 30 de ani?! Asta după ce fusese găsit vinovat pentru 10 capete de acuzare, printre care trafic de droguri şi spălare de bani, şi după două răsunătoare evadări din închisoare!


Mai mult decât atât, apariţia în sine a Emmei Coronel a călcat pe nervi mulţi dintre privitori: asemenea unei dive, Emma sorbea dintr-un pahar de şampanie pe puntea unui iaht, privind în zare. Pesemne că soţia lui Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, mexicanul de doar 1,64 m (de unde porecla El Chapo - Piticul) care a generat o avere de 4 miliarde de dolari din droguri, consideră că luxul oferit de capul Cartelului Sinaloa, cel mai mare furnizor de droguri către America, este răsplata pentru o viaţă nu tocmai comodă. Şi după un proces destul de greu în care a trebuit să ţină capul sus şi să zâmbească în timp ce amanta soţului ei depunea mărturie împotriva lui. Fiindcă la procesul de anul trecut, Emma a fost nevoită să asculte toate detaliile furnizate de Lucero Guadalupe Sanchez Lopez despre viaţa ei secretă alături de El Chapo ("Piticul"). Despre cum a primit de la el misiunea de a căuta marijuana de calitate superioară în Mexic, despre cum amestecau business-ul cu plăcerea, trimiţându-şi mesaje erotice şi despre cum El Chapo a fugit în fundul gol chiar din patul ei la un raid al poliţiei, dispărând prin tunelul secret de sub cada de baie.


Iar asta nu e tot. La proces, Emma, care are 30 de ani, mai puţin de jumătate din vârsta lui El Chapo (62), a stat să asculte şi despre plăcerea soţului de a droga şi viola fete de doar 13 ani, despre crimele lui, despre bătăile cu care îşi desfigura adversarii şi despre cum îşi spiona toate femeile - soţia şi amantele. Ştia Emma toate aceste lucruri sau pocesul i-a dezvăluit şi lucruri noi? Cu siguranţă că le ştia pe majoritatea. La proces au fost aduse în discuţie inclusiv sms-urile în care El Chapoi îi cerea soţiei să-i ascundă armele.
Emma ştia multe. Deci cu atât mai criticată apariţia ei glorificată la VH1. "O decizie incredibil de proastă din partea postului TV. În Mexic e o adevărată catastrofă umană din cauza violenţelor, a sutelor de acte de tortură şi a crimelor cartelului. Aici nu e un show glamouros. Unde sunt imaginile reale, cu gropile comune pentru morţii lui Guzman?", scria jurnalistul mexican Ioan Grillo. Mai mult decât atât, şi senatorii americani au reacţionat, cerându-i preşedintelui VH1 Chris McCarthy să suspende show-ul Cartel Crew. Şi totuşi, fascinaţia publicului pentru antieroii Pablo Escobar şi El Chapo continuă. De fapt este la cote mai ridicate decât oricând, după apariţia serialelor Narcos şi El Chapo în reţeaua Netflix, luată cu asalt acum, în vremea pandemiei.


"Mă consider o femeie normală, dar oamenii mă judecă adesea fiindcă nu mă cunosc", spune Emma, care povesteşte că a avut o copilărie foarte liniştită şi simplă, într-o familie iubitoare foarte unită. În 2006, pe când avea doar 17 ani, tatăl ei i-a făcut cunoştinţă cu El Chapo, pe atunci în vârstă de 49 de ani, la o seară dansantă în orăşelul mexican Canelas. Ulterior, într-un interviu pentru Telemundo (pe care îl poţi urmări mai jos), Emma avea să povestească faptul că a simţit furnicături atunci câd privirea ei s-a întâlnit cu cea a lui Chapo. Întâlnirea celor doi se pare, însă, că fusese orchestrată chiar de tatăl ei, Ines Coronel Barreras, pentru a putea escalada ca poziţie în cartelul Sinaloa. Mai târziu însă, Barreras a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri.
După acea întâlnire, El Chapo a revenit pentru a o urmări pe Emma într-un concurs de frumuseţe al cărui juriu a fost mituit de el pentru ca aleasa lui să-l câştige. Un an mai târziu, când ea a împlinit 18 ani, cei doi s-au căsătorit, un mariaj din care au rezultat două gemene - El Chapo având în total 13 copii. Şi un mariaj deloc liniştit, dar în care Emma i-a fost alături mereu lui El Chapo. Ea a pus la punct, de pildă, diverse detalii ale evadării lui din închisoare în 2015 (tot printr-un tunel secret - pentru că da, tunelurile au fost una dintre obsesiile acestui Pitic atomic). Când, un an mai târziu, soţul ei a fost din nou arestat, Coronel a declarat pentru Los Angeles Times, ca într-o veritabilă telenovelă mexicană: "Îl voi urma oriunde! Sunt îndrăgostită de el. El este tatăl copiilor mei".


Ulterior, la proces, Emma a încercat să-şi creioneze o figură media de-a dreptul uluitoare. În sala de tribunal, îi trimitea cât de des putea bezele acuzatului. Ce-i drept, un comportament analizat cu interes şi de psihologi: Emma i-a rămas 100% loială lui El Chapo, în ciuda crimelor şi a amantelor puse pe tapet la proces. De pildă în ziua când Gudalupe Sanchez a depus mărturie împotriva lui, Emma şi El Chapo au purtat jachete din catifea asortate, în semn de solidaritate. "Eu nu-mi cunosc soţul drept omul care încearcă ei să spună că ar fi", a declarat pentru New York Times Emma, care, în ciuda numeroaselor mărturii de la proces care indicau implicarea ei în afacerile cartelului, nu a fost niciodată acuzată de nimic...

După sentinţa în cazul El Chapo, Emma a ţinut să declare că vrea să-şi lanseze o linie de fashion pentru a populariza stilul vestimentar al ei şi al soţului său... (care stil?!). Iar El Chapo şi-a dat acordul de după gratii ca numele lui să fie folosit pentru noul ei fashion brand. Întrebarea este: la ieşirea din această criză, va prolifera un astfel de personaj în lumea modei şi ne vom întoarce la acel consumerism fără noimă?

 

Foto: Getty Images
 

Modifică Setările