News

Cine este soţul vicepreşedintei Kamala Harris, bărbatul cu care aceasta s-a măritat la 50 de ani? Vezi poze de la nunta acestora!

Cine este soţul vicepreşedintei Kamala Harris, bărbatul cu care aceasta s-a măritat la 50 de ani? Vezi poze de la nunta acestora! camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Ea este al doilea om în stat. El este Al doilea domn al Statelor Unite.

Ea este prima persoană de culoare unsă în această funcţie, iar el este primul soţ de credinţă iudaică al unui vice. Peste toate aceste premiere, între ei există o iubire încă tânără, care numără şapte ani Despre această femeie putem spune cu mâna pe inimă că este eroina propriului ei destin. Ambiţia ei a fost să devină primul vice-preşedinte femeie al SUA, lucru care s-a împlinit fără doar şi poate. De fapt, ambiţia a fost, timp de 56 de ani, cuvântul de ordine pentru fosta senatoare de California, născută în localitatea Oakland, într-o familie de imigranţi: mama ei era originară din India, iar tatăl, din Jamaica. Mariajul celor doi n-a durat, iar Kamala şi sora ei mai mică, Maya, au rămas în grija mamei lor cu principii feministe, Shyamala Gopalan Harris, şi fără o figură paternă constantă, căci foştii soţi Harris au fost implicaţi într-o urâtă luptă pentru custodie. Să fie acesta motivul pentru care Kamala s-a ferit atâta timp de mariaj?

Kamala a avut parte de o educaţie riguroasă, studiind şi absolvind facultatea de Drept la Universitatea Howard. Peste ani, aceasta credea că a ajuns la apogeul carierei sale atunci când a ocupat funcţia de procuror general al Californiei în 2010, fiind realeasă în 2014. Însă doar cerul era limita pentru Kamala, lucru pe care avea să-l afle în 2020. Scormonind în trecutul politicienei, nimeni n-a putut descoperi vreo furtună amoroasă sau vreo idilă care să le dea ceva marfă de tocat tabloidelor americane. Dacă ar fi să ne luăm după informaţiile oficiale despre viaţa personală a Kamalei, aceasta n-a avut vreo relaţie cu oarecare însemnătate până în momentul în care a făcut pasul către altar, în 2014, la vârsta de 50 de ani. Kamala este căsătorită de şase ani, aşadar, cu avocatul Douglas Emhoff, un bărbat care mai are un mariaj la activ, de 16 ani, divorţând de prima lui nevastă, Kerstin, în 2008. Cine este, aşadar, bărbatul din spatele acestei femei puternice?

De aceeaşi vârstă cu Harris, 56 de ani, Douglas se descrie astfel pe pagina lui de Twitter: "Tată devotat, soţ mândru al Kamalei Harris, susţinător al dreptăţii şi egalităţii". La rândul ei, Kamala are numai cuvinte flatante despre jumătatea pe care a descoperit-o atât de târziu: "Îmi iubesc soţul. Este amuzant, bun, răbdător şi adoră felul în care gătesc". În luna noiembrie a anului trecut, acest avocat născut în New York a anunţat că va părăsi jobul de la firma lui de avocatură pentru a-şi face mai bine datoria de "Al doilea gentleman al ţării", prima astfel de funcţie la masculin de la Casa Albă. Cu toate acestea, soţul vice-preşedintei nu se va mulţumi să facă… figuraţie, ci va avea şi un job part-time, la fel ca Prima Doamnă Jill Biden: va preda. De anul acesta, Douglas ţine un curs despre disputele legale din entertainment la Facultatea de Drept a Universităţii Georgetown. Kamala şi Doug s-au întâlnit în 2013, la un blind date aranjat de o prietenă apropiată a fostei senatoare, consultantul în PR Chrisette Hudlin.

Ca o adevărată profesionistă, Kamala a mers la întâlnire cu lecţiile făcute, dezvăluind că a căutat pe Google numele lui Doug, să vadă cu cine are de-a face. Acesta din urmă, însă, a fost fermecat după ce a văzut-o în carne şi oase. "Mi-a spus ceva de genul «Este sexy!»", îşi aminteşte Hudlin despre reacţia bărbatului după ce a cunoscut-o pe Harris, unul care i-a trimis Kamalei un e-mail a doua zi după întâlnire, în care i-a spus că o place mult. A fost dragoste la prima vedere, lucru confirmat şi de actuala vice-preşedintă: "A doua zi de dimineaţă, după prima noastră întâlnire, Doug mi-a trimis un mail cu o listă a zilelor în care este liber, în următoarele două luni. Mi-a spus că vrea să încercăm să vedem dacă merge o relaţie. A mers şi-ncă mai merge". După aproape un an de iubire, cei doi s-a logodit pe 27 martie 2014, iar nunta a avut loc la patru luni după ce Kamala a spus "Da", la Casa de Căsătorii din Santa Barbara, fiind oficiată de sora ei mai mică, Maya Harris.

Harris nu are copii dintr-o relaţie anterioară şi nici n-a mai putut face după ce l-a întâlnit pe Doug, dar i-a adoptat pe cei ai soţului ei din primul lui mariaj, Cole şi Ella. Mai mult, Kamala a adoptat-o şi pe fosta nevastă a lui Doug, cu care mărturiseşte că este bună prietenă. Cât despre copiii ei vitregi, care au susţinut-o pe tot parcursul campaniei electorale, aceştia au dezvăluit că i se adresează cu apelativul Momala şi nu cel mult mai distant, de mamă-vitregă. În ceea ce o priveşte pe fiica Ella Emhoff, se pare că au început, deja, să se vadă roadele asocierii cu celebra sa…momala: tânăra de 21 de ani, studentă la design şi adeptă a părului la subraţ, a semnat un contract de modelling foarte bănos cu celebra agenţie IMG Models, care le reprezintă şi pe Gigi şi Bella Hadid.

"Când l-am întâlnit pe Doug, am întâlnit şi un bărbat divorţat, tatăl a doi copii. Fiind, la rândul meu, un copil trecut prin divorţul părinţilor, ştiu cât este de greu atunci când părinţii tăi încep relaţii cu alte persoane. Am fost hotărâtă să nu mă implic în viaţa lor până când nu am garanţia că va merge între mine şi Doug. Copiii au nevoie de constanţă, aşa că nu voiam să fiu o prezenţă temporară în viaţa lor, pentru a nu-i dezamăgi. Nimic nu este mai rău decât să dezamăgeşti un copil", spune Kamala, lăsând să se înţeleagă, printre rânduri, că acesta a fost posibilul motiv pentru care ea n-a devenit niciodată mamă.

Foto: Profimedia, Getty Images

Comentarii

Modifică Setările