News

Cine îşi aminteşte de filmul „300“? Iată cum arată acum Xerxes din „Eroii de la Termopile“

Cine îşi aminteşte de filmul „300“? Iată cum arată acum Xerxes din „Eroii de la Termopile“ camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Anul 2006 a fost unul revoluţionar pentru lumea cinematografică, datorită regizarului de Zack Snyder şi a producătorului executiv Frank Miller, cei care au adus pe marile ecrane filmul „300: Eroii de la Termopile“.

Cu Gerard Buttler în rolul Regelui Leonidas, filmul a avut premiera mondială în urmă cu 12 ani, pe 9 decembrie, iar filmările s-au realizat în majoritatea lor folosindu-se tehnica suprapunerii chroma key, o tehnică de suprapunere a imaginilor în care culoarea uneia sau o porţiune cromatică este îndepărtată, pentru a replica ilustraţiile benzilor desenate originale.

Datorită filmărilor revoluţionare, filmul a ajuns şi în IMAX, însă la fix trei luni după ce a avut premiera mondială, şi s-a clasat pe locul 24 în topul celor mai mari succese de box office din istorie.

În „Eroii de la Termopile“, Regele Leonidas şi 300 de spartani luptă împotriva Împăratului Divin persan Xerxes, interpretat de Rodrigo Santoro, şi a armatei sale de mai bine de un milion de soldaţi. Xerxes este personajul principal negativ, el fiind cel pe care Leonidas se jură să îl omoare.

Atunci când filmul a fost lansat, Rodrigo Santoro avea 31 de ani, „300: Eroii de la Termopile“ fiind primul lui film foarte important. De atunci şi până astăzi, el a jucat în zeci de filme, iar printre cele mai importante se regăsesc a doua parte a filmului „300“, „Ben-Hur“, „Focus“ şi „Ultima redută“.

Născut în Brazilia, Rodrigo Santoro are în prezent 43 de ani şi nu a mai apărut de mult într-un film cu renume, însă este prezent la evenimentele importante din străinătate şi vă arătăm în GALERIA FOTO cât de schimbat este el astăzi.