News

Cine şi-l aminteşte pe Arlechino? Iată cum arată în prezent Mihai Gruia Sandu! A revenit în televiziune la 62 de ani

Cine şi-l aminteşte pe Arlechino? Iată cum arată în prezent Mihai Gruia Sandu! A revenit în televiziune la 62 de ani camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Este unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, cu o carieră de zeci de ani, însă Mihai Gruia Sandu este în continuare recunoscut, în primul rând, pentru rolul Arlechino, pe care l-a interpretat foarte bine în emisiunile pentru copii.

Ajuns la aproape 63 de ani, vârstă pe care o împlineşte peste o lună, celebrul actor a jucat, de-a lungul timpului, în filme imporatnte româneşti, ca „Moromeţii“, „Dănilă Prepeleac“, „Ali-Baba şi cei 40 de hoţi“, „Ivan Turbincă“ şi „Asfalt Tango“, dar a făcut parte şi din distribuţia unor pelicule internaţionale, precum „Tânărul Sherlock Holmes“ şi „Modigliani“, ambele fiind filme americane.

Chiar dacă este profesor universitar doctor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Mihai Gruia Sandu afirma, în anul 2017, într-un interviu pentru recorder.ro, că lumea îl strigă în continuare, atunci când îl vede pe stradă, Arlechino, recunoscând practic că acest nume l-a consacrat în România.

În prezent, el intră din nou în casele românilor datorită rolului pe care îl interpretează în serialul „Sacrificiul“, care abia a debutat la Antena 1. Mihai Gruia Sandu îi dă viaţă lui Leo Zamfir, un bãrbat ambiţios care a făcut toată viaţa bani din orice şi şi-a dorit mereu să fie domn. Leo îşi ascunde originea în faţa lumii, însă are nişte principii de la care nu se abate: cuvântul lui este lege în faţa familiei. Sau cel puţin aşa pretinde el. Acum umblă la costum şi, când iese din casă, se dă machedon.

„M-a sunat Ruxandra, cu care mă cunosc din 1983 şi care, de altfel, îmi este o bună prietenă. Am primit cu bucurie propunerea de a juca în serialul «Sacrificiul», pentru că lucrez alături de oameni de mare calitate, majoritatea prieteni cu mine. Mediul în care lucrăm este mai mult decât o echipă! Suntem o gaşcă! Personajul căruia îi dau viaţă este un tip care îşi neagă identitatea, şi pentru că vrea să urce pe scara socială impune o anumită conduită întregii familii. Este un afacerist, nu întotdeauna foarte cinstit, haios, familist, rămâne însă de văzut cum îl voi contura de-a lungul acţiunii. Deşi la baza poveştii avem parte de dramă, invit telespectatorii să descopere elementul comic, care cu siguranţă nu va lipsi“, a spus Mihai Gruia Sandu despre rolul din „Sacrificiul“.

Mai multe fotografii pot fi văzute în GALERIA FOTO

Modifică Setările