News

Cine sunt medicii care i-au salvat viaţa lui Busu? Unul este rezident şi nimeni nu a vrut să îl angajeze

Cine sunt medicii care i-au salvat viaţa lui Busu? Unul este rezident şi nimeni nu a vrut să îl angajeze

Actorul Florin Busuioc, Busu de la Meteo, aşa cum este el cunoscut în ultimii ani, a fost la un pas de moarte marţi seară, când a făcut infarct pe scena Filarmonicii din Craiova.

Potrivit celor prezenţi la faţa locului, actorul a fost resuscitat de către medici, însă după primul atac de cord, Busu a mai suferit alte două. În cursul nopţii, el a fost operat pentru montarea unui stent.

„Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Corina Geormăneanu, pentru Mediafax.

Florin Busuioc se află la secţia terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde va mai rămâne internat o perioadă.

Jurnaliştii de la Adevărul notează că Busu a fost operat de doi medici, Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, iar în sala de operaţie s-a aflat şi Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Din câte se pare, cel care i-a montat stentul lui Florin Busuioc a fost Eugen Ţieranu, care are 30 de ani, este din Bucureşti şi se află la finalul rezidenţiatului. Mai mult decât atât, medicul a venit de urgenţă de acasă, pentru a-l salva pe actor. Eugen Ţieranu a solicitat să se angajeze la Spitalul Judeţean din Craiova, însă a fost refuzat, deoarece scoaterea posturilor la concurs este tergivesată de mai multe luni.

„Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate. Nu este conştient, fiind în continuare sedat. Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. Din păcate, aici la clinică, noi nu aveam personal medical suficient. Operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea“, a spus doctorul Traşcă pentru Click.