Vedete

Codin Maticiuc: "Criza de acum este criza perfectă"

Codin Maticiuc: "Criza de acum este criza perfectă"

Într-un nou mesaj postat pe contul său de socializare, producătorul filmului "Miami Bici" face o analiză pertinentă a acestor vremuri tulburi.

Deşi ne-am aştepta, poate, să fie vorba tot de vreun text scris în băşcălie, iată că, de data aceasta, Codin Maticiuc adoptă un ton foarte serios în atacarea subiectului momentului. Iată ce spune despre criza coronavirusului, dar şi de cea economică ce se face deja simţită.

"Criza economica din 2007-2010 ne-a apăsat tuturor butonul de reset al valorilor financiare. Valoarea banului a fost reevaluată de noi toţi şi cuvintele "cumpătare" şi "simplitate" ne-au reintrat în vocabular", îşi începe el mesajul postat pe pagina de Facebook.
"Criza de acum este criza perfectă. Este "the perfect crisis" aşa cum există şi the"perfect storm". Ne face să ne gândim la cel mai important lucru din lume: sănătatea noastră şi a celor dragi. Lupta cu ea ne ia din al doilea lucru de însemnătate: libertatea. Şi bineînţeles ca efectul secundar al acestei lupte va fi o criză financiară straşnică atât personală, cât şi generală la nivel de state.
Vom renaşte din cenuşă apoi. Noi ca oameni, ca entităţi. Vom fi mai buni, mai indulgenţi. Vom fi mai atenţi, atât cu care din jur, cu cei dragi, cât şi cu banii noştri", crede el.
"Ce vreau sa vă propun însă. Căutaţi pe google "WORLDOMETER". E un site interesant cu tot felul de date de pe planeta. Câţi suntem, câţi s-au născut azi, câţi au murit anul ăsta, cate telefoane mobile s-au vândut azi, cate hectare de pădure am pierdut doar anul ăsta, câte zile mai sunt până când se termină rezervele de cărbune. Sunt bineînţeles şi datele despre COVID19. Până acum acest virus a ucis 14.924 de oameni în doar câteva luni. Atâţi sunt acum când eu aştern aceste rânduri. Tot din worldometer vă spun că 16 mii de oameni au murit de FOAME doar ASTĂZI. Repet, peste 16 mii, mai multe victime decât a făcut acest coronavirus în două luni. Atâţi oameni au murit astăzi de foame. În concluzie, hai să stăm în casă, hai să ne protejăm părinţii, hai să luptăm. Şi când vom învinge această nenorocire, ce ziceţi dacă ne concentrăm pe una care face victime mult mai multe? Ce ziceţi dacă eliminăm acest tip de moarte de pe planetă în anul de graţie 2020? Ne întrebăm mereu de ce savanţii nu găsesc un leac pentru cele 489 de tipuri de cancer posibile, dar lăsăm peste 16k de oameni să moară zilnic de FOAME?!?
Încep să mă gândesc dacă nu ne şi merităm soarta câteodată."
Codin Maticiuc îşi petrece izolarea acasă cu cei doi copii ai săi, pe care încearcă să-i distreze cum poate.
Totodată, Codin Maticiuc a lansat noua "colecţie" de criză de măşti sanitare şi tricouri cu mesaje, pe lângă cele deja lansate odată cu premiera filmului "Miami Bici". El ţine să precizeze că, deşi sunt materiale fashion, nu sanitare, scopul comercializării lor este, în primul rând, pentru ca cei care le realizează să poată fi ajutaţi să treacă peste dificultăţile economice actuale şi să supravieţuiască recesiunii. Totodată, banii rezultaţi din campania realizată pentru "Miami Bici" vor merge în continuare spre renovarea spitalului Fundeni, un proiect de suflet al lui Codin, pe care intenţionează să-l ducă până la capăt.

Citește și ...