News

Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014: ”Am HIV”

Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014: ”Am HIV”

COPENHAGEN, DENMARK - MAY 07: Conchita Wurst of Austria performs during a dress rehearsal the day before the second semi final of the Eurovision Song Contest on May 7, 2014 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Ragnar Singsaas/Getty Images)

Câştigătoarea concursului muzical Eurovision, din 2014, a mărturisit că se numără printre persoanele seropozitive. Conchita a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV acum mai mulţi ani, însă acum a fost forţată să facă această informaţie publică. Conchita Wurst Artistul travestit, care a concurat şi câştigat Eurovisionul în 2014, a dezvăluit publicului larg, printr-o postare în social media, faptul că este o persoană seropozitivă. „Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris artista în vârstă de 29 de ani pe reţelele de socializare.

Conchita a povestit şi că urmează un tratament medicamentos încă de când a fost diagnosticată şi că se simte puternică şi sănătoasă. Prin declaraţia ei, artista speră să-i ajute şi pe alţii să găsească puterea de a-şi recunoaşte şi de a-şi accepta condiţia:”Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV. Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! (…) Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi - însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat artista.

Conchita Wurst - numele de scenă al cântăreţului travestit Tom Neuwirth - a câştigat pentru Austria ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu cântecul "Rise Like a Phoenix".

Modifică Setările