News

Conrad Murray va fi pus în libertate

Conrad Murray va fi pus în libertate

După ce-a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson şi condamnat la patru ani de închisoare, medicul de culoare numără zilele până când va ieşi de după gratii.

Din noiembrie 2011, medicul Conrad Murray îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoarea din Los Angeles, pentru ucidere involuntară.

Leparisien.fr anunţă că acesta ar putea fi eliberat pe 28 octombrie 2013, cu doi ani mai devreme, pentru bună purtare.

Confirmarea vine şi din partea tabloidului britanic Daily Mail, care argumentează cu faptul că inculpatul, acum în vârstă de 59 de ani, nu e periculos şi că şi-a ispăşit pedeapsa, iar autorităţile americane vor să reducă numărul de deţinuţi din închisorile californiene, care au devenit extrem de aglomerate.

Evident că vestea a fost un adevărat şoc pentru familia Jackson, pentru care eliberarea prematură a criminalului lui Michael e de neînţeles.

„Nu este acceptabil, eu nu-mi voi mai vedea fiul niciodată, pe când mama sa (a doctorului Murray, n.r.), ea va putea să îşi vadă fiul“, a declarat Katherine Jackson, mama cântăreţului, în vârstă de 83 de ani.

O sursă apropiată familiei Jackson a declarat că membrii acesteia, inclusiv cei trei copii ai megastarului - Prince, în vârstă de 16 ani, Paris, în vârstă de 15 ani, şi Blanket, în vârstă de 11 ani -, au criticat decizia autorităţilor americane, considerând că medicul Conrad Murray „ar fi trebuit să rămână în închisoare pentru crima pe care a comis-o, iar eliberarea sa după doi ani reprezintă o insultă“.

Pe lângă anunţul acestei eliberări anticipate, familia Jackson a criticat şi comportamentul acestui medic, care a refuzat să depună mărturie în procesul intentat de familia Jackson companiei AEG, organizatoarea celor 50 de concerte din seria "This Is It".

Acesta a anunţat că, dacă va fi obligat să o facă, va dezvălui o serie de informaţii comparabile cu un "şoc seismic", iar declaraţiile sale ar putea deveni "o bombă nucleară cu efecte totale şi complete", întrucât vor descrie în amănunt relaţiile tensionate şi cu potenţial distructiv dintre Michael Jackson şi familia sa.

Foto: Reuters

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările