Agenda

Coregraful Răzvan Mazilu aduce musicalul „Sunetul muzicii”, în premieră, la Opera Comică pentru Copii

Coregraful Răzvan Mazilu aduce musicalul „Sunetul muzicii”, în premieră, la Opera Comică pentru Copii

Răzvan Mazilu

Renumitul dansator şi coregraf Răzvan Mazilu vine la Opera Comică pentru Copii (OCC), de data aceasta ca regizor al celebrului musical „Sunetul muzicii”, spectacol ce va fi prezentat, în premieră, pe 1, 2 şi 3 iunie, în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Opera Copiilor (FOC). Spectacolul este realizat pe baza libretului şi a muzicii originale a musicalului semnat de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein şi are în distribuţie copii talentaţi aleşi de Răzvan Mazilu.

„Când spectatorul intră în sală, trebuie să uite tot, să dea <<delete>> la tot ceea ce ştie despre acest important reper artistic, aşa cum e <<Sunetul Muzicii>>. Fiecare producţie aduce ceva nou, fiecare spune aceeaşi poveste dar într-un limbaj nou, în haine noi, cu performanţe artistice unice, irepetabile. Nu e prima dată când lucrez cu copii în calitate de regizor, însă niciodată nu am avut parte de o distribuţie de copii atât de numeroasă. Marea surpriză a fost faptul că sunt mult mai bucuroşi când lucrează decât adulţii. Ştiu mult mai bine ce au de făcut şi au capacitatea de a absorbi ca un burete tot ce li se oferă. Am avut şi am nişte revelaţii extraordinare la repetiţii, mă simt un norocos”, a declarat Răzvan Mazilu într-un interviu recent realizat de Ioana Marinescu.

Aventura Park, fluturi vii şi observator astronomic la FOC

„Sunetul muzicii” este doar una dintre numeroasele surprize pe care Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, le-a pregătit-o spectatorilor mici şi mari, deopotrivă, în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Opera Copiilor. Între 29 mai şi 3 iunie, copiii, se pot bucura, alături de întreaga familie, de o mulţime de jocuri şi activităţi distractive pregătite în curtea OCC din Calea Giuleşti nr. 16. Jocuri, concursuri şi campionate de oratorie, de şah, Kendama, Quoridor sau King Domino, ateliere de pictură şi desen, spectacole în aer liber sunt doar câteva dintre atracţiile FOC. Copiii se vor putea distra în voie la piscina cu bile şi la Aventura Park, cu o tiroliană de 50 de metri, perete de escaladă, 4 tobogane gonflabile şi un balon cu aer cald. Două expoziţii inedite îi aşteaptă pe vizitatorii de toate vârstele: una de peşti exotici şi una de fluturi vii, amplasată pe acoperişul clădirii. Tot aici, copiii şi adulţii vor putea să privească cerul şi stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale montate pe acoperişul Operei Comice pentru Copii.

Felicia Filip, Paula Seling, Margareta Pâslaru şi Loredana Dinu vor citi poveşti copiilor

Soprana Felicia Filip şi solistele Margareta Pâslaru şi Paula Seling sunt doar câţiva dintre artiştii pe care copiii vor avea ocazia să îi întâlnească la Festivalul Opera Copiilor. În fiecae zi a Festivalului, cei mici vor putea asculta poveşti citite de de artişti, jurnalişti şi sportivi de renume din România, într-un spaţiu prietenos, amenajat în Curtea Medievală. Loredana Dinu, campioana olimpică, mondială şi europeană la spadă, Anna Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, solistele Lucia şi Teodora Buciu, jurnalistele Larisa Popa şi Cristina Herea, actriţele Marcela Motoc şi Camelia Varga şi solistul Fang Shuang au accepat invitaţia Operei Comice de a le citi poveştile lor preferate celor mici. În cadrul FOC va fi deschis şi un târg educaţional, cu peste 50 de expozanţi, unde părinţii, bunicii şi cadrele didactive vor găşi o mulţime de cărţi, jocuri şi materiale educative utile.

Spectacole invitate din ţară, pe scenele Operei Comice pentru Copii

Pe cele trei scene ale Operei Comice pentru Copii, dar şi pe scena amenajată în Amfiteatru, în aer liber, copiii vor avea ocazia să vadă spectacole invitate din ţară, dar şi producţii îndrăgite din repertoriul OCC. Pe 29 mai, la Sala UnderGrant, de la ora 11:00, cei mici se vor putea întâlni cu frumoasa poveste a lui Aladin în spectacolul „O mie şi una de frontiere” a Teatrului Regina Maria din Oradea. Pe 29 şi 30 mai, pe Scena Mare din Amfiteatru, se va juca spectacolul „Sarea în bucate” al Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, de la ora 11:00 şi de la ora 13:00. În 30 mai, pe scena din Amfiteatru se va juca spectacolul „Alice în Ţara Minunilor” de la Ateneul din Iaşi.

Pe 1 iunie, cei mici vor putea vedea spectacolele „Cu Nino în Europa”, de la orele 10:00 şi 12:00, în Salonul Mozart, „Eliza, micuţa florăreasă”, de la orele 11:00 şi 13:00, în Sala UnderGrant, premiera musicalului „Sunetul Muzicii”, de la orele 11:00 şi 17:00, în Sala Mare, şi Gala Şcolilor de Balet, la ora 20:00, în Amfiteatru. Pe 2 iunie sunt programate spectacolele „Viaţa lui Mozart”, de la orele 10:00 şi 12:00, în Salonul Mozart, „Mirandolina”, de la orele 11:00 şi 13:00, în Sala UnderGrant, musicalul „Sunetul Muzicii”, de la orele 11:00 şi 17:00, în Sala Mare şi Gala Cantus Mundi, de la ora 20:00, pe Scena Mare din Amfiteatru. Ultima zi a Festivalului Opera Copiilor aduce pe scenele Operei Comice alte spectacole la fel de frumoase şi iubite: basmul simfonic „Petrică şi Lupul”, de la orele 10:00 şi 12:00, în Salonul Mozart, „Fata babei şi Fata moşului”, de la orele 11:00 şi 13:00, în Sala UnderGrant şi musicalul „Sunetul Muzicii”, de la orele 11:00 şi 17:00, în Sala Mare. Cea de-a şasea ediţie FOC se va încheia cu Gala Operei Comice pentru Copii - Muzica Desenelor Animate, care va începe la ora 20:00 în Amfiteatru, unde invitaţi de onoare vor fi Paula Seling şi Orchestra Camerata Regală, dirijată de Andrei Tudor.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate peste 600 de reprezentaţii, dintre care 19 premiere.

Modifică Setările