Royals

Coronavirusul face ravagii la curtea Spaniei. Cine e prima victimă regală ucisă de COVID-19?

Coronavirusul face ravagii la curtea Spaniei. Cine e prima victimă regală ucisă de COVID-19? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Una dintre rudele Regelui Felipe al VI-lea a murit ieri, la Paris.

E vorba despre Principesa Maria Teresa Bourbon-Parma, în vârstă de 86 de ani, care a fost internată într-un spital parizian după ce a fost infectată cu coronavirus. Anunţul a fost făcut de fratele ei, Principele Sixtus Henry of Bourbon-Parma.

Maria Teresa a fost una dintre verişoarele Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei şi a fost cunoscută drept „Prinţesa roşie” pentru activitatea politică neobosită din Spania împotriva dictaturii lui Franco, în special, alături de minerii din Asturia. Ea era deosebit de mândră de porecla pe care i-a dat-o Caudillo Francisco Franco, care a alungat-o din Spania şi a forţat-o să se exileze la Paris pentru angajamentul său de a apăra valorile fundamentale ale democraţiei.

Principesa Maria Teresa

Născută pe 28 iulie 1933, la Paris, Maria Teresa a fost a treia dintre cei şase copii ai Magdalenei de Bourbon-Busset şi ai lui François-Xavier de Bourbon-Braganza - unul dintre foştii pretendenţi la tronul spaniol.

Cu o fire foarte independentă, Principesa Maria Teresa nu s-a căsătorit niciodată, nu avea copii şi trăia mereu singură. 

Foto: Profimedia

Modifică Setările