Love Story

Courteney Cox & Johnny McDaid: nebuni unul după altul

Courteney Cox & Johnny McDaid: nebuni unul după altul camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Aşa erau în 2013, când Ed Sheeran le-a făcut cunoştinţă, aşa sunt şi acum, după ce actriţa hollywoodiană şi rockerul irlandez au rupt logodna şi au decis să locuiască pe continente diferite

O relaţie la distanţă care să funcţioneze mai bine decât o logodnă sufocantă? Yes, please! În cazul vedetei serialului Friends şi al iubitului ei cu 12 ani mai tinerel a fost posibil aşa ceva. De fapt, tot răul spre bine pentru ei, după cum recunoaşte chiar Courteney (55): „Am rupt logodna şi el s-a întors în Anglia, după care ne-am împăcat şi acum ne e mai bine ca niciodată! Nu-i ciudat?“ Ba bine că nu! Când am aflat că şiau luat „Adio!“ unul de la altul, în 2015, eram convinşi că nimic nu-i mai poate apropia vreodată pe Cox şi J, cum îl alintă ea acum. Şi, timp de şase luni, chiar aşa a şi fost. Doar că vedetele au revenit, în mod uimitor, la sentimente mai bune şi mai… pasionale: „Noroc că-l găsesc un bărbat superb şi extrem de sexy!“ Şi, zău aşa, ce nu-i de plăcut la el?

Brunetul cu ochi verzi îi scrie poezii romantice frumoasei lui partenere, o ia pe Cox în turneele trupei lui, Snow Patrol, iar mama rockerului a întâmpinat-o pe actriţă cu braţele deschise în Irlanda: „Toţi o iubim!“, spunea Pauline McDaid. Şi-atunci de ce-a ajuns actriţa să rupă logodna cu arătosul artist? Cel mai la îndemână motiv este diferenţa de vârstă dintre ei. La peste 50 de ani, cea care se afla pe culmile succesului în tinereţe şi care de-abia dacă mai are o carieră actoricească relevantă în prezent a făcut tot posibilul ca să oprească timpul în loc.

Disperată să-şi menţină aspectul tânăr atât acasă, lângă un iubit cu 12 ani mai mic decât ea, cât şi la serviciu, în necruţătorul Hollywood, Courteney a exagerat cu botoxul şi cu alte intervenţii plastice, care n-au făcut decât să-i schimbe expresia facială. Şi percepţia despre sine. „Da, e mai tânăr decât mine, dar aspectul fizic nu contează prea mult pentru el. Obişnuiam să-mi fac probleme în privinţa vârstelor noastre, dar frumuseţea exterioară nu e prioritară pentru el“, încearcă Cox să explice situaţia. Realitatea e că ea se apropie de 60 de ani, în timp ce el n-a împlinit încă 45, ceea ce înseamnă că actriţa e pe punctul de-a fi inclusă în categoria fostelor frumuseţi şi staruri de primă mână din Cetatea Filmului, iar McDaid mai are încă ani buni de rock în el. 

În plus, personalităţile lor sunt mult prea contrastante. Ea e obişnuită să-şi domine partenerul, să controleze situaţia, să trăiască şi să prospere în lumina reflectoarelor, pe când el e liniştit, discret şi cam sătul de stilul de viaţă al celebrităţilor americane. Tocmai de aceea şi-a şi făcut bagajul în 2015 şi a plecat acasă. Să scrie muzică, să concerteze, să-şi regăsească echilibrul şi tihna sufletească. Doar că, odată ajuns la Londra, dorul de persoana iubită a devenit insuportabil. „Sunt îndrăgostit, deşi nu sunt o persoană uşor de iubit“, ni se destăinuie el în mod surprinzător. „Dragostea nu-i deloc uşoară, te poate copleşi, pentru că ai multe de câştigat, dar şi multe de pierdut. E înfricoşător să iubeşti atât!...“, tocmai ce i-a făcut Johnny o rară declaraţie de dragoste publică jumătăţii sale. Iar iubita lui i-a răspuns în oglindă: „E bărbatul meu, alesul şi partenerul meu!“ Ce mai contează o hârtie care să le ateste relaţia, când există atâta iubire între ei? „Nu suntem căsătoriţi. Sunt căsătorită numai în inima mea“, spunea ea după împăcarea lor spectaculoasă.

„Mă gândesc tot timpul la Court. E prietena mea cea mai bună. E partenera mea. În tot ceea ce fac. Poeziile pe care i le scriu sunt expresia a ceea ce simt în fiecare secundă. N-am mai iubit pe nimeni cum iubesc această femeie şi, dacă asta e de-ajuns atunci chiar e de-ajuns“, a ţinut el să adauge anul trecut. De fapt, chiar apropierea incredibilă dintre ei pare să le fi cauzat separarea. După ce se logodiseră după numai şase luni de idilă, Courteney a ajuns să se plângă prietenilor, prin 2014, că devenise umbra basistului din Snow Patrol. „Cu siguranţă că am făcut multe greşeli, fie că e vorba despre dependenţă, fie că mi-am dorit foarte mult să-i fac pe plac…“, spunea Court lucrurilor pe nume. „Dar am învăţat multe din despărţirea noastră, care a fost destul de brutală… Totul e nou-nouţ între noi acum. Am lucrat amândoi cu noi înşine şi la părţile relaţiei care aveau nevoie de atenţia noastră. Şi chiar s-au schimbat lucrurile!“, completează ea încântată. Şi există destule dovezi în acest sens. În iunie, actriţa a documentat online o vizită întreagă în Irlanda, unde a participat la un concert memorabil al iubitului ei, după care i-a mulţumit „frumosului meu J“ pentru… ospitalitate.

Apoi, prin iulie 2019, a zburat val-vârtej spre Marea Britanie ca să-l sprijine moral pe McDaid când a fost operat de urgenţă din cauza unor probleme de sănătate. „Bucuroasă că pot să am grijă de bărbatul meu… Sunt cel mai mare fan al lui! Johnny are atâtea discuri de platină, acum are şi două din titan…“, a făcut vedeta referire la discurile implantate în coloana vertebrală a muzicianului. Iar complimentele au continuat, evident, şi de ziua lui, când starul hollywoodian a postat şi o fotografie superbă cu ei doi:

„El transformă cuvintele în poezie şi gândurile, în melodii. Are un suflet blând, o minte sclipitoare, un simţ al umorului irezistibil şi nici măcar urât nu e. J, te iubesc!“ Se mai miră cineva că femeia îndrăgostită până peste cap lua în calcul maternitatea la peste 50 de ani? Da, da, la 53 de ani era dispusă să-i ofere iubitului un moştenitor, în ciuda riscurilor la care s-ar expune în timpul sarcinii şi al travaliului. „Mi-ar plăcea la nebunie să fac un copil acum! Cu ajutorul unei donatoare de ovule, bineînţeles. Aş fi una dintre acele femei mature care să facă aşa ceva. Mi-ar plăcea foarte mult să-i fac lui Johnny un copil!“, recunoştea în urmă cu doi ani mama adolescentei Coco (15), provenită din căsnicia cu David Arquette. Minunea încă nu s-a întâmplat şi nici nu ne ţinem respiraţia până atunci. Cu sau fără copil, cu sau fără nuntă, viitorul arată demenţial pentru Court şi Johnny.

 

Modifică Setările