News

COVID face ravagii la nivel înalt! Complicaţiile i-au adus sfârşitul fostului secretar de stat american Colin Powell

de admin

COVID face ravagii la nivel înalt! Complicaţiile i-au adus sfârşitul fostului secretar de stat american Colin Powell camera-retro icon Vezi galeria 13 poze

Era vaccinat, dar n-a mai contat! Primul secretar de stat de culoare al SUA s-a stins tragic, fiind deplâns nu doar de lumea politică, ci şi de cea artistică.

Colin Powell era o legendă vie la Casa Albă. Un diplomat versat şi un militar trecut prin focul războiului din Vietnam, deşi părinţii, migranţi jamaicani, au crezut că va face carieră ca geolog.

Destinul a vrut, însă, altceva pentru el. Mai întâi, a fost consilierul militar al lui John F. Kennedy. A fost mâna dreaptă a preşedintelui George Bush în chestiuni de politică militară externă. Fost general cu patru stele şi şeful Statului Major american în timpul Războiului din Golf, din 1991, când trupele conduse de SUA au alungat armata irakiană din Kuweit. Apoi, a fost mâna dreaptă a juniorului George W. Bush (2001-2005), ca secretar de stat, primul cetăean american de culoare care a deţinut această funcţie. Ulterior, Powell a fost şeful diplomaţiei americane pe parcursul mai multor administraţii republicane în ultimii ani ai secolului trecut şi primii ai secolului XXI.

Ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, Colin Powell încă era consultat în materie de politici militare şi susţinea diverse seminarii. Şi era suficient de deschis la minte pentru a accepta să fie în preajma starurilor de la Hollywood, inclusiv invitaţia pe platourile de filmare ale producţiei "Madam Secretary", cu Tea Leoni. Luna trecută, fusese invitatul de onoare al ceremoniei de comemorare a victimelor de la 11 septembrie 2001 de la Kennedy Center.

Din păcate, perfida boală COVID l-a atins şi pe el, cu daune fatale, în ciuda faptului că era vaccinat.

„Era vaccinat cu schemă completă. Vrem să mulţumim personalului medical de la Walter Reed National Medical Center pentru felul în care l-au îngrijit. Am pierdut un remarcabil şi iubitor soţ, tată, bunic şi mare american”, a scris familia lui Colin Powell într-un mesaj pe Facebook.

FOTO: Facebook/pagina oficială

Comentarii

Modifică Setările