Vedete

Cu cine s-a iubit prima oară Oana Mareş: “Am ştiu că toată corabia mea îşi schimbă cursul”

Cu cine s-a iubit prima oară Oana Mareş: “Am ştiu că toată corabia mea îşi schimbă cursul”

Oana Mareş are convingerea că prima dragoste e esenţială în viaţa unui femei, pentru că ea ne defineşte trăirile de mai târziu. Frumoasa blondă a simţit prima oară fiorul iubirii în ultimul an de liceu.

“Observând doi adolescenţi ţinăndu-se de mână, fericiţi că işi aparţin în acel moment unul altuia, mi-am adus aminte cât de importantă este prima dragoste, prima relaţie adevărată. Mă gândeam la toate adolescentele care işi trăiesc premierele şi mă întrebam dacă ele sunt conştiente că acum se instalează setări pentru toată viaţa şi fiecare alegere va fi influenţată de ceea ce trăiesc în această primă iubire.

Mie mi s-a întâmplat fix aşa, dragii babei:)))) . Nu pic în butoiul cu melancolie, dar simt să povestesc puţin cum prima mea iubire , despre care credeam că va fi şi ultima, a devenit un reper. Cu cât povestea este mai frumosă cu atât mai dificile alegerile viitoare. Da! Vă zic imediat de ce.

Cred că toate mamele ar trebui să le spună asta copiilor. Cât de important este ca prima relaţie să fie una bună, cu un om care te iubeşte şi te respectă. Nu te vei mulţumi, în viaţă, cu nimic mai puţin, indiferent de deznodământul iubirii. Se setează un standard.

Eu am fost norocoasă să-l cunosc pe el în clasa a 12 a. Ne aflam în aceeaşi etapă a vieţii, în realităţi diferite, la licee diferite. Dar ne-am intâlnit şi de-atunci , fix din acel moment , eu una am ştiu că toată corabia mea îşi schimbă cursul. Motiv pentru care m-am impiedicat şi m-am făcut de râs:))))

El era un băiat revoltat, uşor trist, convins că duritatea este calea către respect. Facultatea nu intra in calculele lui, mai ales că părinţii aveau dorinţa asta, iar el ar cam fi făcut orice să nu le îndeplinească niciuna.

Eu îmi făceam planuri pentru facultate, abia aşteptam să încep noua etapă a vieţii şi trăgeam tare pentru bac. După ce am depăşit mirarea că ne-am cunoscut şi trăim ceva atât de intens şi de frumos ne-am dat seama că drumurile noastre nu se mai pot despărţi, altfel vom muri de dor. Ne trezeam împreună, mâncam împreună, mergeam peste tot impreună, invăţam impreună… eu eram noi, aceşti siamezi ce leşinau dacă depăşeau perimetrul şi pierdeam contactul”, povesteşte Oana.

S-au mutat împreună, simţeau că toată lumea e a lor, îşi croiau o viaţă. “Planurile s-au schimbat. Din copilul rebel, derutat, a devenit acest bărbat care voia să meargă la facultate, să ne mutăm împreună, să ne facem prieteni, să creştem împreună, să ne deschidem o pensiune agroturistică şi să facem mulţi copii.

Iniţialele noastre formau cuvântul OM…

Şi da, am plecat împreună în capitală. Şi da, am încept să studiem management agroturistic şi toată lumea ne iubea pentru ceea ce emanam. Şi ne-am logodit, la biserică, cu naşi şi cu alai şi am petrecut . Şi ne-am mai şi certat şi am plâns si ne-am iertat pentru că frica ne însoţea peste tot, frica de dor, teama că nimic nu va egala ce trăim noi.

Trei ani de iubire cu un om curajos şi mişto ca el m-au făcut să nu accept nicodată mai puţin de la un bărbat. Dacă nu m-am mai simţit iubită, specială, nu am mai rămas în relaţie. Fiecare compromis făcut trăda fata care ştia bine ce este iubirea. Şi pentru fiecare compromis am suferit şi mi-am dorit răul pentru că nu mai eram demnă de povestea mea”.

Vedeta recunoaşte că atunci când l-a întâlnit pe Dragoş , în urmă cu 10 an,  a simţit că a regăsit tot ce pierduse după ce se despărţise de prima iubire. “Da, am făcut mereu comparaţie şi am căutat pe cineva ca el în raport cu mine. Senzaţia ACEEA că toate sunt la locul lor , de contopire totală am resimţit-o acum 10 ani , când l-am cunoscut pe Dragoş. Copilul a adus atât de multe noţiuni noi termenului iubire şi odată cu ei doi s-au instalat noile setări, noul reper.

Aşa că, fără M., fără iubirea de atunci, nu aş fi ştiut să caut şi să aleg ceea ce m-a învăţat el că merit”.

 

Modifică Setările