News

Cum a ajuns Humphrey Bogart să se căsătorească cu amanta. Lauren Bacall era cu 26 de ani mai mică decât actorul din "Casablanca"

Cum a ajuns Humphrey Bogart să se căsătorească cu amanta. Lauren Bacall era cu 26 de ani mai mică decât actorul din "Casablanca" camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Avea o voce sexy şi o frumuseţe ce nu putea trece neobservată. A fost cea din urmă dragoste a lui Humphrey Bogart, iar povestea lor a rămas una dintre cele mai romantice de la Hollywood, chiar dacă a debutat cu o aventură scandaloasă.

Lauren Bacall avea 19 ani când l-a cunoscut pe Humphrey Bogart, în vârstă de 45 de ani, pe platourile filmului To have and have not , în 1944. În ciuda decalajului de 25 de ani dintre ei, au fost atraşi instantaneu unul de celălalt.

Deşi exista o chimie incontestabilă între ei, Lauren şi Humphrey au avut de depăşit numeroase obstacole pentru a rămâne împreună. Lauren era evreică, iar Bogart catalic. Ba mai mult, faimosul actor încă căsătorit cu cea de-a treia sa soţie.

În memoriile lăsate de Bacall, idila lor este povestită cu lux de amănunte. Potrivit acesteia, Bogart a venit într-o seară, a sărutat-o ​​şi i-a cerut să-şi scrie numărul pe o cutie de chibrituri. Deşi Humphrey nu a avut niciodată o relaţie cu una dintre acriţele cu care lucra, Bacall a fost o excepţie.

Aventura lor a devenit de notorietate din acel moment. Regizorul Howard Hawks a încercat să pună capăt relaţiei şi a ameninţat-o pe Lauren că îi va distruge cariera, dar asta nu i-a împiedicat pe cei doi să se mai vadă. În ianuarie 1945, după premiera filmului în care jucaseră, Bogart a divorţat, iar luna mai a aceluiaşi an s-a căsătorit cu Bacall la ferma lui Louis Bromfield din Ohio. Au avut împreună doi copii, pe Stephen şi Leslie.

Bacall: viaţa după moartea lui Bogart

Bacall avea 32 de ani când a murit Bogart şi s-a logodit cu Frank Sinatra la scurt timp. Însă artistul a decis în mod neaşteptat să renunţe la relaţia cu ea. În 1961, Lauren s-a căsătorit cu actorul Jason Robards, dar în gândurile ei exista tot  Humphrey. De aceea,  Jason a numit-o pe tot parcursul mariajului lor „văduva lui Bogart”. Cei doi au avut împreună un băiat, dar au divorţat în 1969.

Pentru Lauren, căsătoria cu Bogart a fost singura în care a cunoscut fericirea. A murit în urma unui accident vascular cerebral, în 2014. Înainte de sfârşit, a lansat două cărţi: Lauren Bacall By Myself (1978) şi Now (1994).

”Înveţi să te ridici în ciuda multor lucruri rele care ţi se întâmplă în viaţa ta, pentru că trebuie să continui”. “O femeie nu este completă fără un bărbat, dar unde mai găseşti un bărbat adevărat în aceste vremuri?”, acestea sunt doar câteva dintre celebrele ei replici.

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările